Mobil Ketem" Aracı Didim'e Geldi - Son Dakika
Yerel

Mobil Ketem" Aracı Didim'e Geldi

Mobil Ketem" Aracı Didim\'e Geldi

Aydın’ın Didim İlçesi’ne gelen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (Mobil KETEM) aracı, Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde ücretsiz hizmet vermeye başladı.

06.11.2015 03:33

Aydın'ın Didim İlçesi'ne gelen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (Mobil KETEM) aracı, Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde ücretsiz hizmet vermeye başladı.

Mobil araç, meme kanseri ve rahim ağzı kanser taraması için ilçede yaşayan kadınların 1 ay boyunca ön tanı ve kontrollerini gerçekleştirecek.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Dilek Didem Ayyıldız'ın koordinesinde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yürüttüğü Mobil KETEM aracı, Didim Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet vermeye başladı. Didim Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Veysel Kılıç, meme kanseri ve rahim ağzı kanser taraması için Didimli kadınların Mobil KETEM aracından faydalanmalarını istedi. Günde 50 randevu ile sınırlı ve ücretsiz hizmet veren Mobil KETEM aracı, bir ay ilçedeki kadınlara hizmet verecek.

Didim Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Veysel Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meme kanserinin dünyada, Türkiye'de ve Aydın'da kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda da en sık ölüme neden olan kanser türü olduğunu belirtti. Meme kanserinin ileri yaş hastalığı olmasına rağmen, çok genç yaşlarda da ortaya çıkabildiğini belirten Dr. Kılıç, "Meme kanseri ile mücadelede erken tanı için, kadınların meme kanserinin farkında olması ve ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmaları, klinik muayene ve tarama mamografisi gereklidir. Mobil KETEM Projesi ile periferde yaşayan kadınlara da ulaşılması sağlanmış, meme kanseri farkındalığı arttırılmıştır. İçinde dijital mamografi cihazı bulunan "Mobil KETEM" aracı ile 40-69 yaş grubu kadınlara mamografi çekimleri yapılmakta ve meme kanseri riski altındaki hedef nüfusun taranması sağlanmaktadır. "Mobil KETEM" aracı ile toplam 13 ilçede taramalar yapılmıştır. Bugünden itibaren de Didim'de hizmet vermeye başlayacaktır. Hafta içi her gün Didim Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet verilecek. Didim ve çevresindeki tüm halkımız taramalarımıza davetlidir" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mobil Ketem' Aracı Didim'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement