Şanlıurfa'da Muhtarlık Kavgasıyla Başlayan Husumet Son Buldu - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Muhtarlık Kavgasıyla Başlayan Husumet Son Buldu

Şanlıurfa\'da Muhtarlık Kavgasıyla Başlayan Husumet Son Buldu

Şanlıurfa'da yerel seçimlerde çıkan olaylar sonrasında Çiftçi ve Polatçı aileleri arasında başlayan husumet son buldu.

26.06.2014 11:29  Güncelleme: 11:26

Karaköprü'deki ilçesindeki Çankaya Mahallesi muhtarlık seçiminde çıkan ve 3 kişinin yaralanması ile devam eden husumet dün Ulu Camii eski imamlarından Ali Topal, iş adamı Bekir Akyol ve Ak parti Karaköprü İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Kolsuzoğlu'nun araya girmesi ile sona erdi.

Tarafların bu tür olayların yaşanmaması için birbirlerine söz verdiği barış yemeğine Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Şanlıurfa Eski Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Sorukanlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Müslüm Alpay, Bezikiler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Kara, AK Partili Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte taraflara barış anlamındaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür eden Ulu Camii eski İmamı Ali Topal, "Öncelikle çiftçi ve Polatçı ailesine bizi kırmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın. Çok şükür bu husumet barışla noktalandı. Büyük bir erdem gösteren aile mensuplarını tebrik ediyorum. Çiftçi ve Polatçı aileleri Türkiye'ye örnek olabilecek büyük bir erdem göstermişlerdir" dedi.

Karaköprü Belediyesi Başkan Vekili ve iş adamı Bekir Akyol ise yaptığı açıklamada; "Yunus'un bir deyişi var; Herkesin çok iyi bildiği, "Gelin kardeş olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' sözüdür. Allah bize cennet gibi bir vatan bahşetmiş. Bu ülke dünyanın en gözde coğrafyası. Her türlü nimet yetişiyor, insanı güzel, coğrafyası güzel, nimetleri bol bir ülke. Ama maalesef biz, insan beşer şaşar misali hatalarla, bu cennet vatanımızı, ülkemizi, şehrimizi cehenneme çevirebiliyoruz. Mutluluğu yaşamayabiliyoruz. Hatalarımız sonucunda ortamı kendimiz karartıyoruz. Ama beşer şaşar denmiş. İnsan hatasız olmaz. Önemli olan insanın hatasını bilip bundan geri dönülmesi. Hatadan ders alınmasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çiftçi ve Polatçı ailesi fertleri birbirlerine sarılarak barış yemeği sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Muhtarlık Kavgasıyla Başlayan Husumet Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement