Muş'ta Kadir Gecesi Programına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kadir Gecesi Programına Yoğun İlgi

Muş\'ta Kadir Gecesi Programına Yoğun İlgi

Muş'un Varto ilçesinde düzenlenen Kadir Gecesi programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okunması ve dualar yer aldı. İlçe Müftüsü Fatih Arslan, Kadir Gecesi'nin önemini vurgulayarak tüm İslam aleminin bu özel gecesini kutladı.

06.04.2024 01:11  Güncelleme: 01:13

Muş'ta Varto Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Varto ilçesinde Yeni Merkez Camii'ndeki program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müftülük görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasının ardından Müftü Fatih Arslan vaaz verdi. Arslan, "Kadir Gecesi, kadri ve değeri olan bir gecedir. Bu gecede Kur'an-ı Kerim Peygamber Efendimize inmeye başlamıştır. Kur'an-ı Kerim bu gecede inmeye başladığından dolayı bu gecenin kıymeti daha fazladır. Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Biz Kur'an-ı Kerim'i bu gecede indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.' Bu gecede melekler ve Cebrail Aleyhisselam akın akın her iş için yeryüzüne inerler. Bu gece şafak vakti tan yeri vaktine kadar selamet ve esenlik vardır. Allah bir daha Müslümanlara afet ve herhangi bir sıkıntı vermesin. Allah tüm Müslümanları korusun. Bugün maşallah camimiz dolu idi. Özellikle çocuklarımız yoğun ilgi gösterdiler. Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutlarım" dedi.

Program, imam hatiplerin Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuması ve yapılan duaların ardından kılınan yatsı ve teravih namazıyla sona erdi. Hayırseverler getirdikleri hayırları dağıttılar. Programa, İlçe Müftüsü Fatih Arslan ve vatandaşlar katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kadir Gecesi Programına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement