Müsiad'dan 4+4+4 Modeline Destek - Son Dakika
Yerel

Müsiad'dan 4+4+4 Modeline Destek

Müsiad\'dan 4+4+4 Modeline Destek

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Ahmet Güleç, hükümetin getirdiği 4+4+4 eğitim modelinin 28 Şubat'ta uygulamaya konulan yanlışın 15 yıl aradan sonra düzeltilmesine imkan tanıyacağını söyledi.

27.02.2012 18:15

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Ahmet Güleç, hükümetin getirdiği 4+4+4 eğitim modelinin 28 Şubat'ta uygulamaya konulan yanlışın 15 yıl aradan sonra düzeltilmesine imkan tanıyacağını söyledi.

MÜSİAD, hükümetin eğitim sisteminde hayata geçirmeye çalıştığı 4+4+4 modeli ile ilgili bir açıklama yaptı. Son yıllarda ülkenin göz kamaştıran büyüme performansının ileriye yönelik iddialı hedeflere odaklanmasına vesile olduğunu söyleyen MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Ahmet Güleç, bu hedeflere ulaşmak için de kaliteli ve uzmanlaşmış beşeri sermaye ihtiyacının apaçık ortada olduğunu savundu.

MÜSİAD olarak yıllardır dile getirdikleri gibi önce siyasi istikrarın devam etmesi, ardından demokraside ve ekonomide elde edilen kazanımların sürdürülebilmesi için başta eğitim reformu olmak üzere yargı ve kamu yönetimi reformlarının da tamamlanması gerektiğini söyleyen Güleç, "Dünyanın ilk on büyük ekonomisi içinde yer alabilmek için rekabet şartlarının zorlaştığı bir ortamda rakiplerimizden daha hızlı, daha verimli ve daha üretken çalışmak durumunda olduğumuz ortadır. Kaldı ki teknoloji üretebilmek adına da mutlaka altyapı düzenlemelerine ihtiyacımız vardır. Bu bağlamda hem vatandaşlarımızın, hem de işletmelerimizin çok daha fazla bir donanıma sahip olmaları gerekmektedir. 2023 hedeflerinin nasıl gerçekleştirileceğinin tartışıldığı bir ortamda, bugün atılacak adımların ancak 15 yıl, 20 yıl sonrasının yöneticilerinin yetiştirilmesine imkan sağlayacağı düşünüldüğünde, gençlerimizi akranlarıyla yarış etmek zorunda bırakan bugünkü eğitim ortamının geliştirilmesine yönelik reformlarda geç bile kalındığını söyleyebiliriz." dedi.

Güleç konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Maalesef eğitim sistemimizde yaklaşık 15 yıl önce uygulamaya konulan 8 yıllık kesintisiz eğitim modeli ve ardından ortaya çıkan katsayı eşitsizliği, iş dünyasında yeteri kadar tahribata sebep olmuştur. Konuyla ilgili daha önce birçok kereler, 8 yıllık kesintisiz eğitimin ortaya çıkaracağı sıkıntıları dile getirmiş ve 5+3 kesintili ve mecburi eğitim modelini teklif olan derneğimiz,

kaybedilen 15 yıllık zamanda haklı çıkmaktan üzüntü duymaktadır. Gelinen bu noktada, 8 yıllık kesintisiz eğitim ve katsayı eşitsizliğinde de ısrar edenler, bu sistemin ülkemizi mesleki eğitim konusunda ne kadar geriye götürdüğünü herhalde görmezden gelemezler.

Ayrıca bu modelin farklı gelişim süreçlerine ve geniş yaş aralığına sahip çocukları aynı mekanda, aynı yönetim modeli ile eğitime tabi tutmasının, bir çok pedagojik ve idari sakıncalara sebep olduğu istatistiklerle ve raporlarla da ortaya konmuştur. Kaldı ki mevcut sistemin, çocukların yeteneklerini erken yaşta tespit etmek ve doğru yönlendirme yapmak konusunda da yetersizliği hem hizmet alanlar, hem de hizmet verenler tarafından teşhis edilen ortak bir eksikliktir. Dolayısıyla büyümekte olan bir ekonominin en büyük ihtiyacının çağın gerekliliğini yakalamış vasıflı insan gücü olduğu gerçeği ile hareketle, ülkemizin sanayisi, kaliteli bir meslek eğitim sistemini acil olarak beklemektedirler. Aynı zamanda, eğitim sistemimizi öğrencilerimizin zekalarını kullanabileceği ve kabiliyetlerini, becerilerini geliştirebileceği bir şekle dönüştürmek hepimizin ortak arzusu olmalıdır. Meslek liselerimizi de Türkiye'nin kalkınmasındaki taşıdığı öneme göre yeniden şekillendirmeliyiz. Dünya ülkelerinin pedagojik verilere dayanarak oluşturdukları yaş aralıkları üzerinden bir eğitim modeline yöneldikleri bir dönemde, ülkemizde de 12 yıla çıkması teklif edilen kesintili ve esnek zorunlu eğitim yaklaşımının kaliteyi artıcı, ancak gecikmiş önemli bir adım olacağına inanıyoruz". - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad'dan 4+4+4 Modeline Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement