Nevşehir'deki Tarihi Bina Restorasyonu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'deki Tarihi Bina Restorasyonu Tamamlandı

Nevşehir\'deki Tarihi Bina Restorasyonu Tamamlandı

Nevşehir'de uzun yıllardır Öğretmenevi olarak hizmet veren tarihi bina restore edildi. Restorasyonu tamamlanan bina, Vilayetler Birliğine ait VE Hotels Kapadokya olarak hizmet vermeye başladı. 1928 yılında yapılan ve tescilli olan bu tarihi taş bina, konaklama kısmında farklı büyüklüklerde odalar sunmaktadır. Otel, Nevşehir merkezinde bulunmakta ve çevredeki turistik bölgelere yakın bir konumdadır.

08.11.2023 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de uzun yıllardır Öğretmenevi olarak hizmet veren tarihi bina restore edildi. Restorasyonu tamamlanan bina "VE Hotels Kapadokya" ismiyle Vilayetler Birliğine ait bir kuruluş olarak hizmet vermeye başladı.

1928 yılında Mekteb-i Cumhuriye olarak yapılan ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca tescilli olan iki katlı tarihi taş bina, yaklaşık 100 yıldır sayısız hatıraya ve tarihe şahitlik ediyor. Vilayetler Birliğine ait VE Hotels Kapadokya'nın Konaklama kısmında 11 adet tek kişilik 15 metrekarelik, 12 adet çift kişilik 23 metrekarelik ve 1 adet de 27 metrekarelik suit oda yer alıyor.

Nevşehir merkezinde bulunan otel, Ürgüp'e 21, Avanos'a 18, Göreme'ye 13 kilometre, Kapadokya Havalimanı'na 30 kilometre, otogara ise 6 kilometrelik bir mesafede buluyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'deki Tarihi Bina Restorasyonu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement