Nikah Gibi Törenle Kardeş Oldular - Son Dakika
Yerel

Nikah Gibi Törenle Kardeş Oldular

Nikah Gibi Törenle Kardeş Oldular

Amasya Valiliği tarafından yaklaşık 2,5 yıl önce başlatılan ve şehir genelindeki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının köy okullarıyla kardeş oldukları "Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi"ne yeni kardeş kurum ve okullar eklendi.

05.01.2012 16:37

Amasya Valiliği tarafından yaklaşık 2,5 yıl önce başlatılan ve şehir genelindeki kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının köy okullarıyla kardeş oldukları "Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi"ne yeni kardeş kurum ve okullar eklendi.

Amasya Müftülüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 73. Şube Müdürlüğü ve Amasya Ziraat Odası'nın da aralarında olduğu kurumlar Amasya Valisi A. Celil Öz ile Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un şahitliklerinde 19 okul ile nikah gibi törende kardeşlik anlaşmalarını imzaladılar.

Amasya'da 2009'da yılında Vali H. İbrahim Daşöz tarafından başlatılan Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi, Daşöz'ün ardından Amasya Valiliği görevine atanan Vali A. Celil Öz tarafından devam ettiriliyor.

Proje çerçevesinde 101 olan desteklenen okul sayısı Amasya Müftülüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 73. Şube Müdürlüğü ve Amasya Ziraat Odası'nın da aralarında olduğu kurumların katılımı ile 120'ye yükseldi. Yeni kardeşlik anlaşmaları kültür merkezinde düzenlenen törende Amasya Valisi A. Celil Öz ile Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un şahitliklerinde imzalandı.

Proje ile bütçe imkanlarının ulaşmakta güçlük çekildiği köy okullarına kamu kurumları çalışanlarının ya da sivil toplum kuruluşlarının gayretleri sonucu destek verildiğini, okulların tadilattan geçip, araç ve gereçlerinin yenilendiğini belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Pazara kadar değil, mezara kadar süreceği iddia edilen bu projenin devamı bizleri memnun etmiştir" dedi.

Kurumların proje çerçevesinde yaptıkları hizmetin devamını sağlamaları ve çıtayı yükselttikleri takdirde daha faydalı olunacağını vurgulayan Amasya Valisi A. Celil Öz, "Bakım, onarım, temizlik gibi hizmetlerde, ardından eğitim malzemeleri konusunda standardı yükseltmemiz gerekiyor. Fakir öğrencilerimize biz vakıf veya farklı kanallarla yardımlarda bulunuyoruz ama sizlerin yardımda bulunması farklı. Asıl önemli nokta karşılıklı ziyaretlerle öğrencilerimizle oluşturabilecek sevgi bağları ve gönül köprüleri çok önemli. Kurumların imkanı yetmediği takdirde biz gereken desteği sağlayacağız" diye konuştu.

Vali Öz, ilçe ve köylere yapacakları ziyaretlerde okullarda incelemelerde bulunacağını kaydetti. İmza törenine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, ilçe kaymakamları, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş ile diğer yetkililer de katıldı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nikah Gibi Törenle Kardeş Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement