Ödemiş'te Düşmana Sıkılan İlk Kurşun, 94. Yılında Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Düşmana Sıkılan İlk Kurşun, 94. Yılında Kutlandı

Ödemiş\'te Düşmana Sıkılan İlk Kurşun, 94. Yılında Kutlandı

Ödemişli bir grup vatanseverin Kurtuluş Savaşı'nda işgalci güçlere karşı başlattığı mücadelenin ateşi olarak kabul edilen Hacıilyas köyü önlerinde atılan ilk kurşun, 94.yılında törenle kutlandı.

27.05.2013 08:00

Ödemişli bir grup vatanseverin Kurtuluş Savaşı'nda işgalci güçlere karşı başlattığı mücadelenin ateşi olarak kabul edilen Hacıilyas köyü önlerinde atılan ilk kurşun, 94. yılında törenle kutlandı.

Bugünkü adı İllkurşun olan Hacıilyas tepesinde düzenlenen törenlere Kaymakam Abdullah Dölek, Garnizon komutanı Jandarma Üstğmen Furkan Altıntaş, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kayaköy Beldesi Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, efeler, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Tören İlkkurşun anıtına çelenk sunumu, ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra bir manga asker, üç el saygı ateşi yaptılar.

Anıtın önünde yapılan törenin ardından tören alanına geçildi. Kayaköy Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Hasan Barış Peker'in 'Bayrak' adlı şiir okumasının ardından Kaymakam Abdullah Dölek bir konuşma yaptı. Dölek, şunları söyledi: "19 Haziran 1919 tarihine geri gidelim. İşgal edilen ülkemizde ve bölgemizde düşmana karşı koyma mücadelesi ile başlatılan kıvılcım ve milli mücadele için canlarını ortaya koyan Türk halkı vatan topraklarını korumak için canlarını verecek güce, imana, kudrete sahipti. Türkiye'de Kuvayı Milliye ruhunu ateşleyen Ödemişlilerin yunanlıları Ödemiş'e sokmama kararlılığı ile başlayan ve ilk çok sert tepkiyle karşılaşan yunanlılarla bugün konuşma yaptığımız bu tepelerde kurşunların son mermilerine kadar sıkan cesur ve yürekli bir grup milli mücadeleci halkımızın yaktığı meşale Anadolu'ya dalga dalga yayıldı. Geçmişimizi unutmamak adına bu törenleri ilk günkü heyecanla atalarımızın da ruhlarını anımsayarak, gelecek kuşaklara taşıyarak unutturmayacağız. İşgal altındaki vatanımızı kurtarmak için verilen mücadele kolay olmadı. Bu nedenle atalarımızın mezarlarını ve şehitlikleri ziyaret ederek onların ruhlarını anacağız."

Dölek, konuşmasının devamında ekonomik mücadelenin gerekliliğine de vurgu yaptı.

Konuşmanın ardından Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Zeybek ekibinin gösterileri beğeni ile izlendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Düşmana Sıkılan İlk Kurşun, 94. Yılında Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement