Orhangazi'de Engelliler Haftası Şenliği - Son Dakika
Yerel

Orhangazi'de Engelliler Haftası Şenliği

Orhangazi\'de Engelliler Haftası Şenliği

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Engelliler Haftası coşkuyla kutlandı.

12.05.2014 17:20

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Engelliler Haftası coşkuyla kutlandı.

Engelliler Haftası kutlamaları yürüyüşle başladı. Yalova Caddesi'nden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Alanı'nda son buldu. Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan tekerlekli sandalyeleriyle yürüyüşe katılan engellilere refakat etti. Cumhuriyet Alanı'ndaki kutlama programında ise Orhangazi'de faaliyet gösteren engelli okulları ve özel eğitim merkezlerinin öğrencileri hünerlerini sergiledi. Program sonunda protokol mensupları, engelliler ve aileleri birlikte dans edip, 'Hayat bayram olsa' şarkısını söyledi. Renkli görüntülerin yaşandığı program sonunda öğrenmen evinde kokteyl verildi.

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, devletin her zaman engellilerin destekçisi olduğunu söyledi. Türkiye'de engelliler için yapılan çalışmaları anlatan Yurdaer, "İnsanlığın ortak bir meselesi olan engellilerimizi anlamak ve onlarla bütünleşmek hepimizin görevidir. Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise AK Parti belediyeciliğinin engelliler için birçok çalışma yaptığına dikkat çekti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhangazi'de Engelliler Haftası Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement