Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Projelerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Projelerini Sergiledi

Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Projelerini Sergiledi

Elazığ’da, Akçakiraz Ortaokulu tarafından açılışı yapılan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Sergisi’nde öğrenciler projelerini sergiledi.

04.05.2016 13:01

Elazığ'da, Akçakiraz Ortaokulu tarafından açılışı yapılan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Sergisi'nde öğrenciler projelerini sergiledi.

TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında Akçakiraz Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı projeler sergilendi. 29 projenin yer aldığı sergide, meyve kurutma makinesinden ışıklı zile, ısı yalıtımlı evden kağıt bilgisayara bir çok proje yer aldı. Okul bahçesine kurulan sergini açılışına Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şubesi Başkanı İbrahim Bahşi, Okul Müdürü Orhan Bulut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirten Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas ve Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, öğrenciler ve öğretmenleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Projeleri yaparken okulun hinterlandı ve sosyolojik yapısını dikkate aldıklarını ifade eden Okul Müdürü Orhan Bulut, "Belki fazla üniversal anlamda projeler geliştirmedik ancak öğrencilerimizin sahip olduğu bu sosyolojik yapıdan dolayı güzel projeler yaptık. Amacımız öğrencilerimizi bilimsel düşünmeye sevk edip, bilimsel düşünce içerisine yoğunlaştırmak. Velilerimiz ve öğrencilerimiz gerçekten bu konuda çok çalıştılar. Bundan sonraki çalışmalarımız da devam edecek" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan bir birinden farklı projelerin yer aldığı sergi açıldı. Ardından yapılan projeler öğrenciler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaokul Öğrencileri Bilimsel Projelerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement