Otso Yönetiminden Vali Cerrah'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Otso Yönetiminden Vali Cerrah'a Ziyaret

Otso Yönetiminden Vali Cerrah\'a Ziyaret

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (OTSO) yeni Başkanı Murat Teke ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

25.05.2013 16:33

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (OTSO) yeni Başkanı Murat Teke ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Kuruluş çalışmaları yürütülen 2. OSB için destek isteyen Vali Cerrah, "Toplam 30 Bin işçi her iki OSB'de çalışacak. Böylece hem işsizlik sorununun çözülmesinde büyük bir adım atmış olacağız, hem de ilimizin ekonomisi önemli ölçüde zenginleşecek" dedi.

OTSO Başkanı Murat Teke, ziyarette önümüzdeki dönem içerisinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vererek, yapacağımız çalışmalarla hem Osmaniye hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlattı. Diğer illerdeki Ticaret ve Sanayi Odalarından farklı olmak ve örnek gösterilmek istediklerini belirten Teke,

"Bizim farklı olmamız, ilimizi de, yatırımcıyı da farklı hale getirecektir. Elimizden geleni değil, elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmaya çalışacağız" dedi.

OTSO seçimlerinin huzur içerisinde ve Osmaniye'ye yakışır bir şekilde yapılmasından memnun olduğunu ifade eden Vali Cerrah, "OTSO başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. OTSO yönetimi önemli bir görev üstleniyor. Yeni yönetimin başarılı çalışmalar yapacaklarından eminim" diye konuştu.

Osmaniye'ye ikinci Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmaları olduğunu da ifade eden Vali Cerrah, şunları söyledi:

"Osmaniye'ye yeni Organize Sanayi Bölgesi'ni kurarken, Sivil Toplum Kuruluşu olarak Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nın da desteğine ihtiyacımız var. Şu anki OSB, 699 Hektar büyüklüğünde, ikinci OSB'yi de 600 Hektar büyüklüğünde yapmayı planlıyoruz. İkinci OSB kurulduğunda, eski OSB ile birlikte Osmaniye'de toplam 1300 Hektar'lık bir alan sanayiye ayrılmış olacak. Organize Sanayi Bölgemizde 11 Bin kişi çalışıyor. Eski OSB'de şu an kurulmakta olan fabrikalar var. Bu fabrikalarda da 5-6 Bin kişi çalışacak. Toplam 15 Bin kişi eski OSB'de istihdam ediliyor olacak. Yeni OSB'de de 15 bin işçi istihdam edileceğini düşünürsek, toplam 30 Bin işçi her iki OSB'de çalışacak. Böylece hem işsizlik sorununun çözülmesinde büyük bir adım atmış olacağız, hem de ilimizin ekonomisi önemli ölçüde zenginleşecek".

Diğer yandan Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin de Osmaniye'nin önemli projelerinden olduğunu belirten Vali Cerrah, "Bu projeler, Osmaniye'nin ekonomik yönden önünü açacak projelerdir. Bu nedenle OTSO'nun bu projelerle ilgili çalışmaları da hedefleri arasına alması gerekir. Hepimiz Osmaniye'ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Hep birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Osmaniye'nin her alanda büyümesi, ekonomik gelişmeye paralel gidecektir. İlimizin gelişmesinde, Sivil Toplum Kuruluşları'na da önemli görevler düşüyor. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası'nın hedeflerini ve planlarını belirlemesi, bu hedeflere ulaşmak için gayretle çalışması lazım" diye konuştu.

Vali Cerrah, OTSO Başkanı Murat Teke ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otso Yönetiminden Vali Cerrah'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement