Pancar Alım Kampanyası Açılış Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Pancar Alım Kampanyası Açılış Töreni Yapıldı

Pancar Alım Kampanyası Açılış Töreni Yapıldı

Elazığ'da 2013-2014 yılı şeker pancarı alımı kampanyası açılış töreni, şeker fabrikasında yapıldı.

07.10.2013 17:39

Elazığ'da 2013-2014 yılı şeker pancarı alımı kampanyası açılış töreni, şeker fabrikasında yapıldı.

Elazığ şeker fabrikasında, 2013-2014 yılı şeker pancarı alımı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, İl Müftüsü Peyami Güngör, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, fabrika yöneticileri, sendika temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Bu yıl 50 bin ton kota verilen Elazığ'da 40 bin ton pancar alımı yapılması hedeflenirken, bu kapsamda çiftçilere toplamda 5 milyon lira ödeme yapılacak. Törenin açılış konuşmasını yapan şeker fabrikası Müdürü Lütfi Çevik, 2012 ve 2013 yılları arasındaki üretim miktarı farklılıklarına dikkat çekti. Elazığ'da pancar üretiminin son 5 yılda iyice gerilediğinin altını çizen Çevik, bu yıl pancar üretimin dibe vurduğunu kaydetti. 2014 yılı beklentilerini de açıklayan Çevik, önümüzdeki dönemlerde talebin artacağına inandığını vurguladı.

Şeker-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Hacı Yılmaz, üretimde yaşanan sorunlar nedeniyle Elazığ'ın her yıl bu sektörde 60 milyon lira kayba uğradığını vurguladı. Yılmaz, düşüşün önüne geçebilmek için yapılması gerekenleri sıralayarak, bölgesel fiyat uygulamasına geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Süleyman Armağan da Elazığ'ın susuz kalmaması gerektiğini ifade etti. Pancar Kooperatifi Başkanı Cihan Baykal ise, Elazığ'da pancar sektörünün bittiğini savundu. Elektrik borcu nedeniyle sulama birliklerinin kapalı olmasının Elazığ'a özgü bir durum olmadığını belirten Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir ise, borcu olduğu için sulama yapamayan iller arasında Elazığ'ın son sıralarda olduğunu kaydetti.

Açılış töreninde fabrikaya ilk pancarı getiren Hakkı Aydoğdu, Mehmet Akkılıç ve Özgür Şahin'e ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Pancar alım kampanyası Müftü Güngör'ün duası ve kurdele kesimiyle tamamlandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pancar Alım Kampanyası Açılış Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement