Pınar Gültekin Davası Yeniden Görülecek - Son Dakika
Yerel

Pınar Gültekin Davası Yeniden Görülecek

Pınar Gültekin Davası Yeniden Görülecek

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i vahşice öldüren Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, davanın yeniden görülmesi için duruşma tarihi verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek" dedi.

17.01.2023 15:33  Güncelleme: 15:42

ESMA TURAN

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, davanın yeniden görülmesi için duruşma tarihi verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de kaybolmuş, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ifadesinde Pınar Gültekin'i öldürdüğünü itiraf etmişti. Ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Cemal Metin Avcı'nın cezası, uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürülmüştü. Gültekin'in ailesi ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, cezada indirime gidilmesini istinafa taşımış, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, davanın yeniden yapılmasına karar vermişti. İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, karardaki hukuka aykırı olan hususların ancak duruşma açılması ve yeniden yargılama yapılması suretiyle giderilebileceğine hükmetti ve davanın 15 Şubat'ta yapılmasına karar verdi.

"ÖNEMLİ BİR GELİŞME"

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, kararla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, istinaf talebini esastan reddetmemiş. Karardaki hukuka aykırı olan hususların ancak duruşma açılması ve yeniden yargılama yapılması suretiyle giderilebileceğini hükmetmiştir. Bu yönüyle 15 Şubat tarihine bir duruşma günü verilmiştir. Şayet kararın hukuka uygun olduğu düşünülseydi, istinaf talebi esastan reddedilebilecekti fakat mahkemenin gerekçesinde de vurguladığı üzere karardaki hukuka aykırılıkların yeniden yapılacak yargılama ile düzeltilebileceğinden 15 Şubat tarihine duruşma günü verilmiştir. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini, maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Pınar Gültekin Davası Yeniden Görülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement