Polis Memuru Polisi Canlandırdı - Son Dakika
Yerel

Polis Memuru Polisi Canlandırdı

Polis Memuru Polisi Canlandırdı

10 Nisan Polis günü münasebetiyle Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Foça Belediyesi Mavi Anka Gençlik Tiyatrosu iş birliğinde tiyatro etkinliği düzenlendi.adlı tiyatro oyunu Reha Midilli Kültür...

10.04.2012 21:18

10 Nisan Polis günü münasebetiyle Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Foça Belediyesi Mavi Anka Gençlik Tiyatrosu iş birliğinde tiyatro etkinliği düzenlendi. İlköğretim çağında ki çocuklara yönelik olarak Yazar Ahmet Önel'in kaleme aldığı

'Burun'

adlı tiyatro oyunu Reha Midilli Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sergilendi. Etkinlik öncesi Polis memurları katılımcı öğrencilere kitap, öğretmenlere karanfil dağıttı.

Foça İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bayan polisler ile birlikte ilçe genelinde ki ilköğretim Okullarından gelen yaklaşık 200 öğrenci huzurunda sergilenen oyun büyük beğeni topladı.

Yaşları 12 ile 18 arasında değişen Foçalı gençlerden oluşan Mavi Anka Gençlik Tiyatrosu oyuncularının edebiyatçı Tuncay Arslan'ın yönetmenliğinde sahneye koyduğu oyunda 'Polis Pırpır' karakterini Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli Serdar Güneş, isimli Polis memuru canlandırdı.

Genç oyuncular başarılı sahne performanslarıyla ayakta alkışlanırken,

oyunda gerçek mesleğini canlandıran Polis Memuru Güneş, oyunun yazarı ve yönetmeninden tam not aldı.

Oyun bitiminde oyuncuları tek tek kutlayan Foça Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Nurdan Özdemir, "Bilindiği üzere günümüzde çocuklarımız çağımızın sanal gerçeği olan internete bağımlı hale gelmesi herkesten çok bizleri üzüyor. Bizler bu yıl 10 Nisan Polis haftası etkinlikleri kapsamında kutlama yapmaktan daha sosyal projeler ortaya koymak istedik. Bu anlamda hem çocuklarımızı internet bağımlılığından biraz olsun uzak tutmak, hem onlara tiyatro gerçeğini sevdirmek hem de Polislik mesleğini onlara tanıtmak ve özendirmek için sosyal etkinlerimiz kapsamında yer verdik. Böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese Polis teşkilatımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yönetmen Tuncay Arslan, Foça Belediyesi, Mavi Anka ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince ortaklaşa bir proje ürettiklerini belirterek, "Tiyatromuzda gerçek bir polisin oynaması oyunumuzu güçlendirdi. Böyle bir etkinliğin 10 Nisan Polis Günü'ne denk gelmesi de bizler için çok anlamlı oldu. Bu etkinlik sayesinde oyunu sergileyen ve izleyen öğrencilerimiz Polislerimizle kaynaştı ve aralarında bağ oluştu. Böylelikle de öğrencilerimiz Polislerinde bizler gibi birer insan olduklarını ve Polisin sadece tabanca taşıyan, suçlu koşturan korkulacak biri olmadığını görmüş olduklarına inanıyorum. Burada verilmek istenen mesajın amacına ulaştığını düşünüyorum. Ayrıca oyunumuzda rol alan Polis memuru arkadaşımızı da yürekten kutluyorum. İlk defa olmasına rağmen çok başarılı bir oyun çıkardı. Başta Toplum Destekli Polislerimiz olmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli tüm polislerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(HE-ERG-

10.04.2012 20: 58: 12

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Memuru Polisi Canlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement