Polis Myo Okulu Öğrencilerine, "Aidiyet Bilinci" Paneli - Son Dakika
Yerel

Polis Myo Okulu Öğrencilerine, "Aidiyet Bilinci" Paneli

Polis Myo Okulu Öğrencilerine, "Aidiyet Bilinci" Paneli

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliği ile "Polis hizmetlerinde aidiyet bilinci ve görev sorumluluğu" paneli düzenlendi.

11.01.2012 20:22

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliği ile "Polis hizmetlerinde aidiyet bilinci ve görev sorumluluğu" paneli düzenlendi.

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) düzenlenen panele öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur'un oturum baºkanlığı yaptığı panelde, Baºbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Baºkanı olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Eryılmaz ile aynı okulun Edebiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Cihan ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tümay konuşma yaptılar. Balıkesir PMYO müdürü Dr. İbrahim Şenöz, misafirlerini resmi tören ile karşıladı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, tören kıtasını selamladıktan sonra okul müdürünü makamında ziyaret etti. PMYO' daki paneli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aygın Gider, Pamukçu Belediye Başkanı İsmail Çoban, İGM eski başkanı milletvekili adayı Mehmet Akif Okur ile birlikte çok sayıda davetli ilgiyle izledi.

BalıkesirLİ REKTÖRE BÜYÜK İLGİ

Panelin başında bir konuşma yapan oturum başkanı Rektör Prof. Dr. Hamit Okur, Emniyet Teşkilatının cumhuriyetin en dinamik ve en köklü kurumlarından birisi olduğunu söyledi. Aslen Balıkesirli olan Prof. Dr. Hamit Okur, henüz 1 yıl önce kurulan devlet üniversitesi olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin ilk rektörü. Prof. Dr. Okur aynı zamanda, Balıkesir eski İGM Başkanı olan AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Akif Okur'un da kardeşi. Polis okulundaki panel vesilesiyle buluşan Okur kardeşler fırsatı değerlendirip hasret giderdiler. Rektör Okur'a PMYO öğrencileri ve öğretim görevlileri de büyük ilgi gösterdi. Ağabey olan Mehmet Akif Okur da paneli sonuna kadar dikkatle takip etti.

Emniyet mensuplarının suç ve suçlu ile mücadelede hukukun üstünlüğü içerisinde başarılı şekilde çalışmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Hamit Okur, "Devletimiz son yıllarda hukuk devleti olma yolunda çok önemli adımlar attı. Demokratik toplumlarda polis özgürlükleri önlemek için değil, korumak için görevlidir. Diğer taraftan da devletin şefkatli eli olma yolunda vatandaşlarla diyalog kurmaktadır. Huzur içerisinde yaşıyorsak, bu, sınırlarımızı ve üniter devlet yapımızı başarıyla koruyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ona destek olarak içeride de huzur ve güveni devam ettiren Emniyet güçlerine bağlıdır" dedi.

İNSANIN ÜÇ HAYAT ALANI VAR

Rektörün açılış konuşmasının ardından devam eden panelde, Baºbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, "Polis Hizmetlerinde Aidiyet Bilinci ve Görev Sorumluluğu" konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, aidiyet ve sorumluluğun önemli bir kavram olduğunu söyledi. Eryılmaz, insan hayatının üç önemli alanı bulunduğu, polisin de o alanların içinde yaşadığı bir hayatı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, "Bu hayatlardan ilki, insanın içindeki hayattır. Yani vicdan. İkinci hayatımız, özel hayatımızdır. Üçünü hayatımız ise çalışma ortamımızda beraber görev yaptığımız insanlarla ve toplumla paylaştığımız hayat, yani kamusal hayattır. Bu üç hayat şekline de çok dikkat etmeliyiz. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün binasının yanında şöyle bir yazı var, 'insanın polisi kendi vicdanıdır'. Siz Emniyet mensupları vicdanı olmayanların karşısında duracaksınız" diye konuştu.

Panelistlerden Prof. Dr. Ahmet Cihan, "Güvenlik Hizmetlerinde Halkla Diyaloğun Önemi", Yrd. Doç. Dr. Murat Tümay ise, "İnsan Hakları ve Demokratik Toplumlarda Uygulama Yöntemleri" konularında bilgiler verdi. Panelin sonunda konuşmacılara Balıkesir polis MYO müdürü Dr. İbrahim Şenöz tarafından şilt ve çeşitli hediyeler verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Myo Okulu Öğrencilerine, 'Aidiyet Bilinci' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement