Prag'taki Eğitimden Dönüldü - Son Dakika
Yerel

Prag'taki Eğitimden Dönüldü

Prag\'taki Eğitimden Dönüldü

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç Prag’ta gerçekleşen Erasmus eğitiminden döndü.

30.05.2016 16:39

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç Prag'ta gerçekleşen Erasmus eğitiminden döndü.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Suat Osman Fırat, Anasınıfı Öğretmenleri Meral Baycan ve Dudu Balcan, Sınıf Öğretmeni İzzet Kızmaz, Rehber Öğretmeni Meltem Yelkovan, Destek Sınıf Öğretmeni Hüsne Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro'da görevli Sınıf Öğretmeni Melek Gülçimen ve İngilizce Öğretmeni Feride Avcı'dan oluşan proje ekibi ile birlikte Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde gerçekleşen bir haftalık eğitime katıldı.

"Special Needs Children (Özel İlgiye İhtiyaç Duyan Öğrenciler)" konulu projeye katılan ekip; ülkemizde bireysel eğitim programlarıyla eğitimleri desteklenen özel öğrencilerle ilgili Avrupa'da yürütülen çalışma, uygulama ve iyi örnekleri tanıma fırsatı buldular. Farklılıklar ve benzerlikleri tespit ederek pek çok deneyim elde eden öğretmenler; Prag'da bir ilkokulu da ziyaret ederek oradaki fiziksel ortamları, eğitim yöntemlerini, sınıflarda kullanılan görsel ve materyalleri inceleme fırsatı da elde ettiler.

"Erasmus+ Ka1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği" kapsamında gerçekleşen eğitime Edremit ile birlikte Sakarya İli Hendek İlçesi öğretmenleri de katıldı. Her iki İlçenin de hazırlamış oldukları tanıtımlar sayesinde; hem Edremit'te yürütülen çalışmaları yurt içinden ve yurt dışında sunma fırsatı bulan Öğretmenler hem de onların çalışmalarından faydalanarak bilgi edinmiş oldu. Bir haftalık başarılı bir eğitim sürecinin ardından ekip üyeleri farklı ülkelerden yeni dostlar ve eğitim öğretimde yeni bakış açıları elde ederek sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Oldukça verimli geçen eğitimlerin yanında Prag şehrinin tarihi ve kültürel dokusunu da yakından görme, gezme ve tanıma fırsatı bulan proje ekibi; farklı bir deneyim elde etmiş oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç; bu tarz proje çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin bireysel ve akademik anlamda kendilerini geliştirmeleri açısından bu eğitim çalışmalarının son derece gerekli olduğunu söyledi. Eğitimde kaliteyi arttırmanın ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar elde etmenin başlıca yolunun ihtiyaçlara hitap eden projeler hazırlamaktan geçtiğini belirterek, Prag'da gerçekleştirilen eğitimden oldukça memnun kaldığını, emeği geçen ve proje ekibini oluşturan Mimar Sinan İlkokulu öğretmenlerine katkılarından dolayı teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prag'taki Eğitimden Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement