Ramazan Etkinlikleri Sema ile Renkleniyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Etkinlikleri Sema ile Renkleniyor

Ramazan Etkinlikleri Sema ile Renkleniyor

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Doğu ve Güneydoğu illerinde verdiği konserler ve sema gösterileri, yoğun ilgi görüyor Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Belviranlı: "Sema programı icra ettiğimiz kentlerde ramazan etkinlikleri sema ile adeta renklendi"

03.08.2013 11:01

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Doğu ve Güneydoğu illerinde verdiği konserler ve sema gösterileri, ramazan etkinliklerine ayrı bir renk katıyor.

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüğe bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Doğu ve Güneydoğu illerindeki sema programlarının devam ettiğini belirtti.

Programlar kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile "kardeşlik buluşmaları" sloganıyla Gaziantep'te ortak bir program düzenlediklerini ifade eden Belviranlı, "Gaziantep Masal Park'ta düzenlenen Türk Tasavvuf Müziği ve ve sema ayinine bin 500'ü aşkın vatandaş katıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi" dedi.

Gaziantep'in ardından Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da ramazan etkinlikleri kapsamında sema gösterileri düzenlediklerini anlatan Belviranlı, buradaki programların da yoğun ilgiyle izlendiğini aktardı.

Daha önce de Kahramanmaraş, Sivas, Malatya ve Adana'da da sema programları icra ettiklerini dile getiren Belviranlı, "Sema programı icra ettiğimiz kentlerde ramazan etkinlikleri sema ile adeta renklendi. Vatandaşlardan oldukça güzel tepkiler aldık" dedi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Etkinlikleri Sema ile Renkleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement