Rektör Gür Tebrikleri Kabul Ediyor - Son Dakika
Yerel

Rektör Gür Tebrikleri Kabul Ediyor

Rektör Gür Tebrikleri Kabul Ediyor

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yeni görevi nedeniyle başta Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olmak üzere, il yöneticileri, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden gelen yüzlerce kutlamayı kabul etti.

09.08.2016 15:16

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yeni görevi nedeniyle başta Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olmak üzere, il yöneticileri, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden gelen yüzlerce kutlamayı kabul etti. Rektör Gür, kutlama için çiçek gönderilmesi yerine 15 Temmuz Dayanışma Şehitleri'nin ailelerine bağış yapılması yolundaki çağrısını da tekrarladı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi'nin geçtiğimiz yıllarda önemli gelişmeler kat etiğini belirterek, Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasına girdiğini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Ali Gür, 'Elbette daha iyisi mümkündür' felsefesinden hareketle, çağdaş bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini vurgulayarak, "Devlette devamlılığın esas olduğu ilkesinden hareketle bugüne kadar yürütülen başarılı çalışmalar devam edecek. Bu bağlamda adalet, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerine dayalı bir yönetim anlayışıyla, özgür - özgürlükçü, demokratik ve katılımcı bir üniversite ortamı sağlamak öncelikli hedefimizdir. Devletimizin hassasiyetleri baki kalmak kaydıyla, hiçbir ayırım gözetmeksizin, üniversitemizi hakkaniyet, adalet ve liyakat ilkeleri doğrultusunda, herkesin rektörü olarak yöneteceğim" dedi.

"Sorumluluk ve yetki eşit paylaşılacak"

Rektör Prof. Dr. Gür, "Gaziantep Üniversitesi; sorumluluk ve yetkinin eşit olarak paylaşıldığı, çalışanların, hak ve hukukunun korunduğu, tüm çalışan ve öğrencilerimizin fikirlerini özgürce ifade edebildiği bir üniversite olacak. Yönetimimizde, haklının güçlü olduğu, adil, şeffaf, hesap veren, sorgulayan, konuşan ve konuşturan bir yönetim anlayışı esas alınacak. Bu ilkelere dayalı olarak gerçekleşecek bir yönetim ile huzurun hakim olduğu, çalışanlarının yüksek motivasyonla üniversitemize her alanda katkıda bulunmak için çaba sarf ettiği bir ortamın oluşturulması esas gayemiz olacak" ifadelerini kullandı.

"Farklılıklarımız zenginliğimiz olacak"

Başta kendisi olmak üzere akademik ve idari personelin enerjisini çatışma yerine, uzlaşma için kullanılması yolunda gerekli tüm önlemlerin alınacağını vurgulayan Prof. Dr. Gür, 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan sürecin bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gür, "15 Temmuz ve sonrasında yaşanan süreç, birlik ruhu ve uzlaşma kültürünün ne denli önemli olduğunu bize göstermiştir. Yine bu süreç, ülkemizdeki ayrışmaların ne denli suni ve ortaklıklarımızın ne denli köklü ve sağlam temellere dayandığını ortaya koymuştur. Milletimizin ortaya koyduğu bu birliktelik anlayışının üniversitemizde en iyi tezahürünün sağlanacağına inancım tamdır. Bu itibarla, vatanına ihanet etmeyen, samimi ve dürüst olarak çalışan, üniversitemizin gelişimi için çaba sarf eden, dürüst olarak çalışan tüm akademik ve idari personelimiz için her türlü destek verilecektir. Üniversitemiz ve şehrimiz için yeni bir güneş doğuyor. Bu güneşin herkesi aydınlatmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"Nitelikli öğrenci akışı ilk hedefimiz"

Kaliteli bir üniversitenin en önemli özelliklerinden birisinin nitelikli öğrenci yetiştirmek olduğunu kaydeden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: "Bunun için nitelikli öğrenci akışı ilk hedeflerimizden birisi olacak. Öğrencilerimizin iş dünyasının aradığı özelliklere sahip olarak yetiştirilmesi için gereken her şey yapılacak. Bunun için de nitelikli öğretim faaliyetlerinin yürütülmesine özen gösterilecek. Eğitim ve araştırmada disiplinler arası sinerjinin yakalanması için gayret sarf edilirken, akademik program ve kataloglar sürekli güncellenecek. Önümüzdeki süreç, lisans ve lisansüstü programlarda çeşitlilik ve planlı gelişimin esas alındığı bir üniversite için yoğun çaba gösterdiğimiz bir dönem olacak" ifadelerini kullandı.

Ar-Ge yapan teşvik edilecek

Gaziantep Üniversitesi'nin araştırma geliştirme faaliyetlerinin teşvik edildiği, desteklendiği ve ekonomik değere dönüştürüldüğü bir üniversite olması için de çalışmalar yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Gür, "Bu kapsamda; lisansüstü çalışmalarla Ar-Ge faaliyetlerinin entegre edildiği, ulusal ve uluslararası araştırma işbirliklerinin gerçekleştirildiği, yüksek sayıda patent başvurularının yapıldığı, üretilen fikirlerin mülkiyet haklarının korunduğu ve ekonomik değere dönüştürüldüğü bir dönemi başlatıyoruz. Gaziantep Üniversitesi'nin araştırma ve eğitim bütünlüğünün tesis edildiği, disiplinler arası ve öncü çalışmaların yapıldığı, yerel imkanların uluslararası araştırmalar için sunduğu avantajlardan faydalanıldığı, bir üniversite olması için gereken her türlü şey yapılacak" ifadelerine yer verdi.

Üniversite- sanayi-toplum ilişkileri güçlendirilecek

Gaziantep Üniversitesi'nin, toplumla etkileşim alanında güçlü bir üniversite-sanayi-toplum işbirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarının daha da yoğunlaşacağını açıklayan Prof. Dr. Ali Gür, şehirle bütünleşmiş, şehrin gelişimine katkı sağlayan, hayatın içinde bir üniversite vizyonuyla hareket edileceğini vurguladı. Toplumun değişik kesimlerini bir araya getirerek, toplumsal dönüşüme hizmet edecek ulusal ve uluslararası işbirliği projelerinin geliştirileceğini de kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Gaziantep Üniversitesi yapacağımız bu çalışmalarla, ülke sorunları ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık gösteren bir üniversite hüviyetini taşıyacak" şeklinde konuştu.

Herkes kendisini ayrıcalıklı hissedecek

Gaziantep Üniversitesi'nde uzun vadeli hedeflere ulaşabilmek için kısa vadede doğru adımlar atılacağını belirten Gür, bu amaçla yapılacaklarla ilgili olarak ise "İlk aşamada birim ve bölümler arasındaki işbirliği tam olarak sağlanacak. Çalışan ve öğrencilerimizin kendilerini ayrıcalıklı hissettikleri sağlıklı bir örgüt ikliminin oluşturulması için gerekli önlemler alınacak. Üniversitemizde, iyileştirme odaklı bir performans yönetim sistemi kurulup, uluslararası düzeyde etkili ilişkiler ağlarının geliştirildiği, üniversitemize özgü uygulamaların kurumsallaştırılarak transferinin sağlandığı, ulusal ve uluslararası değişim programlarının önemli ölçüde etkinleştiği, uluslararası stratejik işbirliklerinin geliştirildiği bir yapı için gereken her şey yapılacak" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rektör Gür Tebrikleri Kabul Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement