Resim Sergisinde Dikkat Çeken Maket - Son Dakika
Yerel

Resim Sergisinde Dikkat Çeken Maket

Resim Sergisinde Dikkat Çeken Maket

Muş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Resim Sergisi’nde kendi kanında boğulan FETÖ maketi büyük dikkat çekti.

29.10.2016 13:51

Muş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Resim Sergisi'nde kendi kanında boğulan FETÖ maketi büyük dikkat çekti.

Muş Öğretmenevinden düzenlenen resim sergisinin açılışı Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez tarafından yapıldı. Eğitim öğretim yılının başlamasının ardından öğrenciler tarafından 15 Temmuz darbe girişimini anlatan resimlerin hazırlanmasının ardından açılan sergi, davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan resim sergisini halkın beğenisine sunduklarını belirten Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, sergide görülmeye değere çok güzel resimlerin yer aldığını söyledi. Arslan, karakalem ve kolaj çalışmasıyla yapılan 84 resmin yer aldığı serginin bir hafta süreyle halka açık kalacağını kaydetti.

Serginin açılışında konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz ise, 15 Temmuz'un bir darbe, istila ve yok etme girişimi olduğunun belirterek, halk sayesinde bunun başarıya ulaşmadığını söyledi. 15 Temmuz'u hazırlayanların yüzyıllık hesaplarının devam ettiğinin altını çizen Vali Yavuz, "Birliğimize, beraberliğimize elbirliğiyle sahip çıkacağız. Bir birimizi gerçekten seveceğiz, seviyormuş gibi yapmayacağız. 15 Temmuz gecesi 'Büyük millet nedir?' diye sorulduğunun cevabını o gece bu millet gösterdi. Büyük millet o gece ortaya çıkan millettir. Daha Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı olmadan sokaklar doldu. Bize göz diken küresel güçler, 15 Temmuz'u baz olarak alsınlar ve bu topraklarda ameliyat yapmaya kalkmasınlar. Her defasında altında kalırlar. 15 Temmuz daha ötede Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü engelleme girişimidir. Ama bilmedikleri bir şey var, millet kolay olunmuyor. Biz gerçekten büyük bir milletiz. Büyüklük ne ile ölçülür, yaptıklarımızla ölçülür. Eğer büyük işleri başarmışsak, büyüksünüzdür. Yoksa 'ben büyüğüm' demekle büyük olunmaz. Biz gerçekten büyük bir milletiz. 22 milyon kilometrekareyi yönetebilmiş bir topluluk küçük olmaz" dedi.

Sergi salonunun girişinde öğrenciler tarafından hazırlanan maket, Vali Seddar Yavuz ve davetliler tarafından dikkatle incelendi. Türkiye üzerinde oyunlar oynayan dış güçlerin maşası olarak çalışan Fettulahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kendi kanında boğulduğunu anlatan maket, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Resim Sergisinde Dikkat Çeken Maket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement