Saltukova'da Yaz Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Saltukova'da Yaz Şenliği Düzenlendi

Saltukova\'da Yaz Şenliği Düzenlendi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde, belediye tarafından yaz şenliği düzenlendi.

05.07.2013 12:51

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde, belediye tarafından yaz şenliği düzenlendi.

Saltukova beldesi Merkezinde yapılan şenliğe; Belediye Başkanı adil Düzlü, Zonguldak'lı Şair yazar Metin Köse, davetliler ve halk katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşı söylenmesi ile başlarken, yerel sanatçılardan İbrahim Hakkı Alkan ve arkadaşları bir bir şarkılarını söyleyerek halkı coşturdu. Yaz şenliğine Saltukova halkı büyük ilgi gösterdi. Koro eşliğinde söylenen şarkıların ardından beldenin sevilen ismi Naci Akça ve arkadaşlarının muhteşem talk şovu vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Ardından sahneye gelen Saniye Aynur demir kardeşler şiirlerini okudular. Gecenin sürprizi ise program akışında olmamasına rağmen 6 yaşındaki Ecrin Pınarbaşı adlı kız çocuğunun sahneye gelerek Vaka vaka şarkısı ile muhteşem dans yapması seyircileri kendinden geçirirken, uzun süre seyirciler tarafından alkışlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Zonguldaklı Şair Yazar şiir dinletisi sunarak seyircilere muhteşem bir gece yaşattı. Program sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Adil Düzlü düzenledikleri yaz şenliği için şunları söyledi:

"Saltukova beldemizde, beldemizin yerel sanatçıları dediğimiz, İbrahim Hakkı Alkan, Ebru Arabacı, Oğuz Şahin ve diğer saz ekibi arkadaşlarla birlikte bir eğlence düzenledik. Amacımız burada hem eğlence olsun, hem dinlence olsun dedik. Bu sebeple yöremizin türküleri şarkıları eşliğinde, halkımızın da yoğun katılımı ile yöremizin değerli önemli yazarı şair, Metin Köseden şiir dinletisi programı yaptık. Oldukça güzel bir gece oldu. Bu gecenin özelliği tamamen doğal olmasıdır. Hiçbir şekilde protokol kurallarının uygulanmadığı, davetiye veya konuşmaların yapılmadığı gecedir. Tamamı ile halkımızın eğlenmesi, halkımıza yönelik olarak, onların hoşça vakit geçirmesi için düzenlendi. Biz bu geceye katılan tüm hemşerilerimize, bizi burada yalnız bırakmayan değerli sanatçı arkadaşlarımıza, yazarımız Metin Köse başta olmak üzere sazları ile sözleri ile eşlik eden yerel sanatçılarımızın hepsine teşekkür ediyorum." Programa konuk sanatçı olarak katılan Şair yazar Metin Köse'de duygularını şöyle dile getirdi;

"Bu akşam konuk olarak geldim. Daha öncede Saltukova'ya gelmiştim. O zamanda kendisi belediye başkanıydı. Güzel bir program oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Saltukova'da güzel gelişmeler gördüm. TOKİ evlerinin burada yapılması beni mutlu etti. Keşke TOKİ'nin bu tip çalışmalarını diğer belediye başkanları da, Zonguldak'ın tüm ilçelerinde yapabilseler diyorum. Bu tip evler, büyük belediyeler için özellikle şehir mobilyaları diye tanımlanan yapılardır. Ben Saltukovada yapılan çalışmaları çok başarılı buldum. Böyle bir gecede bu programda bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Tüm Saltukova'lılara teşekkür ediyorum."

Program yaklaşık 3 saat sürdü. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saltukova'da Yaz Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement