Samsun'da 200 Okulda 4 Bin Fidan Dikimi Etkinliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Samsun'da 200 Okulda 4 Bin Fidan Dikimi Etkinliği Başladı

Samsun\'da 200 Okulda 4 Bin Fidan Dikimi Etkinliği Başladı

Samsun'da, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 200 okulda 4 bin fidan dikimi etkinliği başladı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Samsun Adliyesi Fatma Çavuş Anaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ile minik öğrenciler fidan dikimi yaptılar. Etkinlik kapsamında bu hafta 200'e yakın okulda 4 binin üzerinde fidan dikilecek.

23.10.2023 16:16  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 200 okulda 4 bin fidan dikimi etkinliği başladı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında 200 okulda 4 binden fazla fidan dikimi etkinliği Samsun Adliyesi Fatma Çavuş Anaokulu bahçesine ağaç dikimi ile başladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ile minik öğrenciler okulun bahçesine çam fidanı diktiler.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında okullarımızda ağaç dikme etkinliği yapıyoruz. Bugün de Başsavcımız ile birlikte okul öncesi çocuklarımızla fidan diktik. 200'e yakın okulda 4 binin üzerinde fidanı bu hafta dikeceğiz" dedi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise, "Samsun Adliyesi Fatma Çavuş Okulu'nda bugün önemli bir etkinliği gerçekleştirdik. Bu okulumuz Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki yapmış olduğumuz protokol gereğince açıldı. Bu okulda hakim, savcı, adliye personeli ve çevrede oturan vatandaşların çocukları eğitim ve öğretim görüyorlar. Okulumuz kısa sürede Samsun'un gözde okullarından biri oldu. Okulumuzdaki çocuklarımızın her biri bir fidan. Bugün o fidanlarımız ile birlikte Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliği olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu bu etkinlikte birer fidan olan çocuklarımız ile birlikte yine fidan dikimi gerçekleştirdik. Okulumuzun arka bahçesindeki alana Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle fidan dikimimizi hep birlikte gerçekleştirdik. Çocuklarımız ile birlikte bugün dikmiş olduğumuz fidanlar da büyüyecektir" diye konuştu.

Etkinliğe, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Orman Müdürlüğü temsilcisi, Anaokulu Müdürü Lafif Güdül, öğretmen ve minik öğrenciler katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 200 Okulda 4 Bin Fidan Dikimi Etkinliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement