Şanlıurfa'da 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da 'Gezi Parkı' Protestosu

Şanlıurfa\'da \'Gezi Parkı\' Protestosu

Şanlıurfa'da, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda olaylar protesto edildi.

01.06.2013 19:32

Şanlıurfa'da, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda olaylar protesto edildi. Üniversite Kolektif öğrencileri tarafından oturma eylemi yapıldı.

İstanbul Gezi parkında iki gündür devam eden eylemelere destek amacıyla bir araya gelen Kolektif öğrenciler, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş ve İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, eski 11 Nisan stadyumdan Karakoyun merkezine kadar yürüdü.

Burada bir basın açıklaması yapan Serkan Baltacı, "Gezi parkı direnişçilerini yürekten selamlıyorum, bu onurlu mücadelenin sonuna kadar yanında olduğumuza açıkça deklere ediyoruz. Taksim Gezi Parkı'nın betonlaştırılarak alışveriş merkezine çevrilmesine karşı başlayan ekolojik direniş, hükümete karşı başkaldırıdır. İki gündür devam eden gösteride polis orantısız güç kullandı. Türkiye'nin her noktası bir halk ayaklanmasına şahit olmuştur. Bu ayaklanma bir direniştir, zulme hayır deyiştir. Türkiye tarihi bir günden geçmektedir. Bu sınavda tüm duyarlı vatandaşlar, aktivistler, ötekileştirilmiş gruplar, sömürülen kitleler, sivil toplum örgütleri, memurlar, işçiler, kadınlar ve erkekler bu onurlu bir özgürlük yaşam isteyen herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi.

Grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da 'Gezi Parkı' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement