Şanlıurfa'da SSPE Hastası Çocuğun Babasının Feryadı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da SSPE Hastası Çocuğun Babasının Feryadı

Şanlıurfa\'da SSPE Hastası Çocuğun Babasının Feryadı

SSPE'li çocuğu için yadım isteyen baba, tekerlekli sandalye ile getirdiği çocuğunu valilik önüne bırakmaya çalıştı

26.09.2013 12:05

SSPE hastaları bir bir ölmeye devam ederken, geriye kalan çocukların aileleri ise çocuklarını kaybetmemek için akıllarına gelen her yolu deniyorlar. Sadık Kaya, sekiz yıldır gözlerinin önünde gün be gün eriyen 18 yaşındaki çocuğu için ulaşmadığı yetkili kalmadı. Ancak bir türlü verilen sözler yerine gelmedi. Sadık Kaya, tekerlekli sandalye ile hasta çocuğu Cihan ve eşini de yanına alarak bu kez Şanlıurfa Valiliği'ne geldi. Üzerinde "Şanlıurfa SSPE hastaları, çocuklarımız ölmesin" yazılı tişört de giyen Kaya, güvenlik görevlilerine ısrarı sonucu vali yardımcısı ile görüştürüldü. Görüşmeden memnun ayrılan Sadık Kaya, buradan da söz aldığını, yine kendisine yardım edilmesi için bir süre daha bekleyeceğini söyledi.

'ÇOCUĞUMU DEVLET BU HALE GETİRDİ, BAKMIYOR'

Çocuğunun sekiz yıl önce bozuk aşı yüzünden yatalak kaldığını kaydeden baba Sadık Kaya, "Bunun sorumlusu kim? Çocuğum her gün gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Hangi vicdan buna dayanır? Sizin evladınız olsa dayanır mısınız? Bize yardım edin. Çocuğumu devlet bu hale getirdi. Ben de onu devlet kapısına bırakmaya getirdim" dedi.

Vali yardımcıları ile görüştürüldüğünü kaydeden Sadık Kaya, yardımcı olacaklarına dair söz aldığını yine bir süre bekleyeceğini belirtti. Kaya ailesi tekrar evlerine döndü.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da SSPE Hastası Çocuğun Babasının Feryadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement