İl Genel Meclisi'nde Üç Aylık Bütçe Maratonu Başladı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi'nde Üç Aylık Bütçe Maratonu Başladı

İl Genel Meclisi\'nde Üç Aylık Bütçe Maratonu Başladı

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında 2014 yılı 3 aylık gelir ve gider bütçesi görüşülmeye başlandı.

05.11.2013 11:30  Güncelleme: 17:13

Şanlıurfa İl Genel Meclisi 2013 Kasım Ayı Olağan Toplantısı 1.Birleşim Gündemi Başkan Mustafa Yavuz başkanlığında yapıldı. İl genel meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2014 yılı gelir ve gider bütçesi görüşüldü. Toplantıda 2014 yılı 3 aylık bütçesi için 27 milyon 500 bin TL'nin nerelere harcanacağı plan ve bütçe komisyonunda görüşüldükten sonra konu tekrar meclise taşınacak. Bütçe görüşmelerinin20 gün süreceğini belirten Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, gündemi değerlendirdi. Yavuz, "Kasım ayı birinci birleşimi bugün başladı. Bütçe ayı olduğundan 20 gün çalışmayı hedefliyoruz. Maksimum 20 gün çalışma durumumuz söz konusu. Biz de bu 20 gün içerisinde bütçemizin tamamını, bize gelen bütçenin tamamını, inşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz. Vatandaşımıza, memleketimize, kırsal kesimimize çok güzel hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi sanki hiç İl Özel İdaresi kapanmayacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Mart ayında görev süremiz dolacak. Dolayısıyla meclis üyelerimiz üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptı, bundan sonra da yapmaya devam ediyor. Beşinci gündem maddemizde 27 milyon 500 bin TL'lik üç aylık bir bütçemiz söz konusu. Bu 27 milyon 500 bin TL'lik bütçeyi plan ve bütçe komisyonuna havale ettik. Taslak şeklinde gelen, birim müdürlükleri arasında paylaşılan, ilçe özel müdürlükleri arasında paylaşılan rakamların son şeklini bizim plan ve bütçe komisyondaki arkadaşlar üzerinde çalışma yapacaklar. Son şeklini onlar verecekler. Tekrar bu 27 milyon 500 bin TL'lik bütçeyi meclisin gündemine taşıyacağız ve karara bağlayacağız. Bu bütçenin başta şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye ifade etti.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Meclisin dünkü toplantısında Bozova, Halfeti ve Siverek köylerinde meydana gelen elektrik kesintileri dile getirildi. Konuyla ilgili gündem dışı söz alan BDP Şanlıurfa İl Genel Meclisi Üyesi Zeynel Taş, Bozova'da halkın elektrik kesintilerinden bıktığını, bu sorunun çözülmemesi durumunda halkın çeşitli eylemlerde bulunabileceğini söyledi. Taş, "Bozova'da saat 11'den 6'ya kadar elektrik kesintileri oluyor. Bunun için eylem de yapılacaktı. Biz mani olduk. Dedik böyle bir eylemi gerçekleştirmeyin. İki gün sonra bizim toplantımız var. İl genel meclisinde dile getirelim. İki gün önce halktan birkaç kişi elektrik trafosunun yanına gitmiş. Elektriğin kesildiği yere gitmişler. Orda engellemeye çalışmışlar. Oraya jandarma gelmiş, gidip gerekli yerlerle görüşün diye. Vatandaşlar da bizi aradı. Dediler bizim böyle bir eylemimiz vardı. Biz bundan sonra o trafonun etrafında toplanırız. Gelen Dedaş görevlilerini döveriz, engelleriz gibisinden haberleri çıktı. Biz de böyle bir şey yapmayın. Biz il genel meclisi başkanımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza durumu bildiririz. Basınla, kamuoyuyla paylaşırız. Yetkili yerler buna bir çözüm getirir düşüncesiyle ertelettik. Eğer buna bir çözüm getirilmezse bir iki gün sonra halk oraya toplanır, orada bir tehlike çıkar. Çünkü saat 11'den sonra taziyeler var, çocuklar var. Çünkü elektriğin kesilmesi hayatın durması anlamına geliyor" diye konuştu.

'DEDAŞ KENDİ KÂRINA BAKIYOR'

Elektrik kesintileriyle ilgili bir değerlendirmede de bulunan Yavuz, vatandaşların abonelik ve kaçak konusunda üzerlerini düşeni yapması konusunda dikkati çekerek, "Yine gündem dışı söz hakkı almak isteyen arkadaşlarımız oldu. Halkın deyimiyle söylüyorum Tedaş'la ilgili sorunları dile getirdiler. Biz vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapalım. Abonelerimiz yapalım, kaçak elektrik kullanmaktan sakınalım. Ondan sonra biz de gerekli yerlere, birimlere söyleyelim, temasa geçelim, irtibata geçelim. Biliyorsunuz orası özelleşti, artık bir ticarethane orası. Kendi kârlarına bakıyorlar. Biz de kendi üstümüze düşen görevi yaptıktan sonra onlarla da irtibata geçip inşallah sorunsuz bir yıl geçirmeyi diliyoruz" dedi. Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü meclis toplantısı bugün saat 10:30'da yeniden yapılacak.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi'nde Üç Aylık Bütçe Maratonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement