Siirtli Müteahhitlerden İmar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Siirtli Müteahhitlerden İmar Açıklaması

Siirtli Müteahhitlerden İmar Açıklaması

Siirtli müteahhitler, şehir merkezinin gelişebilmesi için yeni yerleşim alanlarının altyapı çalışmaları tamamlanarak imara açılması gerektiğini söyledi.

03.08.2014 17:38

Siirtli müteahhitler, şehir merkezinin gelişebilmesi için yeni yerleşim alanlarının altyapı çalışmaları tamamlanarak imara açılması gerektiğini söyledi.

Erten İnşaat firması sahibi Yusuf Erten, Siirt'te inşaat sektöründe ciddi sıkıntıların bulunduğunu, şehrin gelişmesi için Siirt- Kurtalan karayolu yeni İpekyolu civarında bulunan alanların konut alanına çevrilmesi gerektiğini söyledi. Erten, "Siirt'te artan çarpık yapılaşmadan biz de rahatsızız. Bu müteahhitlerden kaynaklanmıyor. Aksine yöneticilerden kaynaklanıyor. Şehir merkezinde arsalar fahiş fiyatına yükseldi. Bugün arsasını müteahhide veren vatandaş yüzde 50 fiyat biçiyor. Durum böyle olunca ev fiyatı ister istemez bugün bir daire 150 ile 180 lira arasına satılıyor. Ayrıca Güres Caddesi bölgesinde sıkışan bir şehir yapılanması var bunun önüne açmak için de yeni yerleşim alanlarının kanalizasyon ve su altyapı çalışmaları bitirilerek, şehrin o noktaya kayması sağlanmalıdır. Plansız büyüyen betonlaşmanın önüne geçilmesi için Belediye müteahhitlerle ve ilgili kurumlarla ne yapılması gerektiğini masaya yatırmalıdır" dedi.

Sağlam Mimarlık ve İnşaat yapı firması sahibi müteahhit Fatih Sağlam ise, Siirt- Şirvan karayolu arıtma tesisi civarı ile Siirt-Kurtalan karayolu İpek yolu civarından bulunan yerleşim alanlarının imarda ticari alan olarak gözüktüğünü söyledi. Sağlam, "Oysa bu alanlar şehrin gelişmesi için en ideal yerleridir. Nitekim düzenleme ticari alan olarak yapılmış. Fakat ticari alan olmaktan çıkarılıp konut alanına çevrilmesi şehrin gelişmesi için daha sağlıklıdır. Belediye yetkilileri şehrin gelişmesini istiyor ise bu alanı gözden geçirmelidir. Şehir bu noktaya doğru gelişmese çarpık yapılaşma ve plansız şehir yapılaşması daha da artacaktır" diye konuştu.

Yerel yönetimlerin sosyal projelere ağırlık vermesi gerektiğini belirten Danış İnşaat firması sahibi müteahhit Nihat Danış da, Siirt'te inşaat sektörünün bitmesi durumunda şehirde ekonomik anlamda istikrarsızlığın meydana geleceğini söyledi. Danış, "Bitişik ve yapışık nizam uygulamasına hiçbir zaman riayet edilmedi. Geçmiş belediye yönetimleri sorunlara kişisel anlamda yaklaşmasaydı bugün düzenli bir şehir planlaması olurdu. Ancak her geçen gün köy-kent konumuna gelen şehir nefes alamaz hale geldi. Çocuk parkları ve yeşil alan yerine betonlaşma hızla yükseldi" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirtli Müteahhitlerden İmar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement