Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Sinop Üniversitesi, kuruluşunun yedinci yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 400 öğrencisini mezun etti.

14.06.2014 14:39  Güncelleme: 14:56

Sinop Üniversitesi, kuruluşunun yedinci yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 400 öğrencisini mezun etti.

Şehir Stadında düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, gençlere seslenerek, "Çok zor koşullarda, muhtemelen çok sıkı çalışmalarla geçen 4 yıllık bir eğitimi bugün gururla, başarıyla tamamlıyorsunuz. Bu 4 yıllık süre zarfında edindiğiniz bilgiler sizi hayata hazırladı. Evreni, dünyayı, kainatı kavramanız noktasında size yeni ufuklar açtı, yeni bir vizyon belirledi, yeni bir gelecek belirledi. Umarım bu 4 yılı başarıyla, dolu dolu geçirdiniz" dedi.

Köşger, "Bu ülkenin bayrağı, sizlerin sayesinde ve bu ülkeye daha evvel hizmet etmiş büyüklerimizin sayesinde, bu ülke için can vermiş, kan vermiş aziz şehitlerimiz sayesinde hiçbir zaman gönderden inmeyecektir. Bundan emin olunuz, bundan hiç kimse kuşku duymasın. Hiç kimse bir imada bulunmasın. Bu ülkenin bayrağı ebed müddet ve ebediyete kadar bu gönderde dalgalanacak. Bu bayrağa göz dikenin yuvasını bozacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ise mezun ettikleri öğrencilerinin her alanda toplumun ihtiyaç duyduğu büyük işlere imza atacaklarına inandığını dile getirdi.

Gurur duymanın en çok gençlerin ve onların anne babalarının hakkı olduğunu belirten Bircan, "Gençlerimiz üniversitemizin kapısından girdikleri ilk günden bu yana hızlı bir tempoyla koştular ve bitiş çizgisinden haklı bir gururla, bileklerinde altın birer bilezikle yani diplomalarıyla geçiyorlar. Bu diplomalar onlara inşallah güzel kapılar açacak ve öğrenmiş oldukları bilgiler, edindikleri tecrübeler güzel milletimize hizmet etme yolunda ışık olacaktır" diye konuştu.

Törende başarılı öğrencilere belge verildi. Tören, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement