Şırnak Üniversitesi Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Şırnak Üniversitesi Yılı Açılış Töreni

Şırnak Üniversitesi Yılı Açılış Töreni

Vali Vekili Akgün: "İnşallah Şırnak, üniversite sayesinde hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun enerji üssü haline gelir" Rektör Prof. Dr. Akmaz: "Kısa bir sürede 4 uluslararası sempozyum gerçekleştirerek evrensel bir kurum olduğumuzu ispatladık"

30.09.2013 20:32

Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, "İnşallah Şırnak, üniversite sayesinde hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun enerji üssü haline gelir" dedi.

Akgün, Şırnak Üniversitesi'nin (ŞÜ)  2013 -2014 Akademik Yılı Açılışı nedeniyle Şehr-i Nuh Oteli Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  uluslararası arenada bir ülkenin gücünün güçlü ekonomisinden geçtiğini belirterek, güçlü ekonominin de üretimden gücünü aldığını söyledi.

ŞÜ'nün Şırnak'ı enerji üssü haline getirmesi dileğinde bulunan Akgün, "Şırnak'ta enerji mühendisliği bölümü açılmış. Buna çok sevindim. İnşallah Şırnak, üniversite sayesinde hem Türkiye'nin hem de Ortadoğu'nun enerji üssü haline gelir ve katma değeri yüksek üretimimize üniversitemizin ülkemize katkısı büyük olur" diye konuştu.

Akgün, öğrencilere çok çalışmaları yönünde nasihatte bulunarak, şöyle devam etti:

"Çok çalışmak, pes etmemek ve özelikle dışarıdan Şırnak'a olan negatif bakışı bir kere kafanızdan silmeniz gerekiyor. Artık her yerde yüksek hızlı internet var. Bu kampüs alanı bittiği zaman sizin üniversitenizin Ankara veya İstanbul'daki bir üniversiteden çok da farkı olmayacak. Havaalanı yapıldı. Tüm fiziki şartlar tamamlandığında inşallah sizler de Türkiye'nin geleceğini inşa eden gençlerden olacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum."

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz da geride bıraktıkları 5 yılın haklı gururunu yaşadıklarını anlatarak, kısa zaman dilimine çok şey sığdırdıklarını anlattı.

Sadece bilimsel bir kurum olarak değil, sosyal ve kültürel alanda da yetkin bir kurum olma çabası içerisinde olduklarını ifade eden Akmaz, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akmaz, 225 akademik personel, 176 idari kadro ve 2 bin 488 öğrenciyle büyük bir aile olarak yollarına devam ederken 2008 yılından bu yana 13 panel, 55 bilimsel konferans ve 140 bildiri ile bilime katkı sağlayan bir kurum olma yolunda ciddi mesafe kat ettiklerini söyledi.

Kısa bir sürede 4 uluslararası sempozyum gerçekleştirerek evrensel bir kurum olduklarını ispatladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sene 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz ve bölgenin turizm ile ekonomik alanda kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız 'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Sempozyumu' da evrensel düşünerek hareket ettiğimizin diğer bir ispatıdır. Ayrıca 'durmak yok yola devam' diyoruz. Önümüzdeki yıl 'Uluslararası Şırnak Ekonomi Sempozyumu'nu gerçekleştireceğiz. Düşünen, üreten, eleştirebilen yeni nesillerin yetiştirilmesinde bizlere gösterdiğiniz desteğin devam etmesi ve yeni eğitim- öğretim yılımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum."

Törene, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan,  Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, İl Müftüsü Abdulah Kaplan, öğretim üyeleri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak Üniversitesi Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement