Sivas Katliamına Çiğli'de Hüzünlü Anma - Son Dakika
Yerel

Sivas Katliamına Çiğli'de Hüzünlü Anma

Sivas Katliamına Çiğli\'de Hüzünlü Anma

Sivas olaylarının 22. yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri için Çiğli Belediyesi konferans salonu’nda şiirli anma etkinliği düzenlendi.

03.07.2015 11:00

Sivas olaylarının 22. yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri için Çiğli Belediyesi konferans salonu'nda şiirli anma etkinliği düzenlendi.

2 Temmuz 1993 yılında Pir Sultan Abdal kültür etkinlikleri kapsamında Sivas'a giden davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybedenler, İzmir'in Çiğli ilçesinde anıldı. 22. yıl dönümü nedeniyle sabah saatlerinde başlayan programda, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve belediye çalışanları, Sivas'ta yaşamını yitirenlerin anma köşesine karanfil bırakmasıyla başladı.

Akşam saatlerinde Çiğli Belediyesi konferans salonu'nda Yunus Bekir Yurdakul moderatörlüğünde düzenlenen anma etkinliğinde, Ulvi Tanrıverdi tarafından hazırlanan video klip izlendi. Hüseyin Yurttaş, Hüseyin Peker, Halim Yazıcı ve Hidayet Karakuş, o güne ait yaşananları, bizzat yaşadıkları gerçekleri konuklarla paylaştı.

Şair ve sanatçıların katıldığı geceye, Aslıhan Tüylüoğlu, Aydın Uysal, Çetin Akgül, Alim Yazıcı, Hidayet Karakuş, Hüseyin Peker, Hüseyin Yurttaş, Ercan Güner, Özge Sönmez, Seval Arslan, Vedat Araz, Engin Kaygısız, Yeliz Kaygısız ve Grup Anahita katıldı. Grup Anahita'nın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle devam eden program, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın bütün şair ve sanatçılara teşekkür belgesi vermesi ve çiçek takdimiyle son buldu.

Madımak katliamının insanlık tarihinin yüz karası olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "İnsanlık var oldukça lanetleyeceğimiz bir katliamdır bu. Hala bu katliamın arkasındaki zihniyet ortaya çıkarılamamıştır. Biliyorum ki hepimiz için bu katliam asla iyileşmeyecek bir yaradır. Göz göre göre 37 canımız bu uğurda, devletin ihmalleri doğrultusunda can vermiştir. Sazla, sözle ve semahla bir araya gelmiş sanatçılarımıza ve fikir insanlarımıza yapılan bu saldırı, sadece bir grup gözü dönmüş gericinin yapmış olduğu bir saldırı değil çok daha kapsamlı bir saldırıdır. Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen yüreklerimizde bıraktığı derin yaranın vicdanlarımızda kapanmadığını görüyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Katliamına Çiğli'de Hüzünlü Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement