Sivas'ta "Aile Mektebi" Konulu Program Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta "Aile Mektebi" Konulu Program Düzenlendi

Sivas\'ta "Aile Mektebi" Konulu Program Düzenlendi

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından "Aile Mektebi" konulu program düzenlendi.

23.12.2013 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından "Aile Mektebi" konulu program düzenlendi.

SESOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen "Aile Mektebi" konulu programa konuşmacı olarak Konya Ribat Vakfı hocalarından eğitimci-yazar Halil Atalay katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Abdussamet Şimşek, aile konusunu çok önemsediklerini bu nedenle de Konya'da vakfın çalışmalarını yerinde gördükten sonra bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Toplumun ve milletin çekirdeğini ailenin oluşturduğunu ve dinimizin aileye son derece önem verdiğini vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Konya'da aile üzerine Abdullah Büyük hocanın ve Ribat Vakfı'nın güzel çalışmaları olduğunu öğrendik ve burayı ziyaret ettikten sonra Aile mektebini Sivas'a taşımaya karar verdik İnşallah yapmış olduğumuz bu hayırlı çalışmalarımız ailelerimize de önemli katkılar sağlayacaktır. Hocalarımız farklı konularıyla bizlere çalışmalarını anlatacaklar. Konya'dan programımız için gelen hocalarımıza ve emeği geçen yönetim kuruluna teşekkür ediyorum."

Eğitimci-yazar Halil Atalay da ailede mutlu olmanın yollarını ayet ve hadislerle anlattı. Aile ilgili güzel çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini, toplumda ilk kurtarılması gerekenin aile olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Vakıf olarak aileye büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye genelinde aile ilgili 50 yerde 32 konuda çalışmalar yapıyoruz. Toplumun her yerinde aile vardır. Mutlu bir nesil için mutlu bir yuva kurmak gerekir. Aileyi oluşturan bireylerin birbirlerine karşı görevleri ve sorumlulukları vardır. Eşler, birbirlerine karşı rakip değildir. Bu nedenle sorumluluklarını bilmelidirler. Anne ve baba çocuklarına örnek olmalıdır. Örnek olmayan aileler örnek evlat yetiştiremezler. En güzel insan yetiştirme yolu örnek olmaktır."

Eşlerin birbirlerine karşı olan sorumluluklarına da değinen Atalay, eşlerin birbirlerinin rakibi değil, hayat arkadaşı, can yoldaşı olduğunu belirterek, aile fertlerinin sırlarını başkalarıyla paylaşmamaları gerektiğini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta 'Aile Mektebi' Konulu Program Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement