Sorgun'da 42 Kursiyere Girişimcilik Belegesi Verildi - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da 42 Kursiyere Girişimcilik Belegesi Verildi

Sorgun\'da 42 Kursiyere Girişimcilik Belegesi Verildi

Yozgat'ın Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü tarafından açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 42 kursiyere, törenle belgeleri verildi.

02.07.2012 17:12

Yozgat'ın Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü tarafından açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 42 kursiyere, törenle belgeleri verildi.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan belge törenine Yozgat Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Mutlu, Yozgat KOSGEB Hizmet Merkezi İl Müdürü Yüksel Özdemir ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Yozgat KOSGEB Hizmet Merkezi İl Müdürü Özdemir, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine yaklaşık 60 kişilik bir katılım olduğunu bunlardan 42 kişinin belge almaya hak kazandığını belirterek, "Bu katılım belgesini alan girişimciler bir işletme açacak olurlarsa eğer biz KOSGEB olarak 100 bin TL'ye kadar destekleyebiliyoruz. Bunun 27 bin TL'si hibe olarak, 70 bin TL ise geri ödemeli sıfır faizli kredi verebiliyoruz. Bugüne kadar bin'in üzerinde bir kişiye belge verdik. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri Sorgun Ticaret ve Sanayi Odasında yıl içerisinde tekrarlanmayı düşünüyoruz" dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, bu tür girişimlerin artması kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "Sorgun El Sanatları Merkezinde şuanda 2 ayrı tekstil fabrikası, 1 pestil ve 1 tanede plastik bidon üretimi yapan işletmelerimiz bulunuyor. Bu tür girişimcilerimiz yapacağı işletmeler konusunda biz belediye olarak gerekli desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. İlçemizde bu tür girişimcilerin olması ve yeni iş sahalarının açılması bizleri oldukça sevindiriyor" diye konuştu. Konuşmalarında ardından törene katılan 42 kursiyere belgeleri verildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da 42 Kursiyere Girişimcilik Belegesi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement