Sporcuların Performanslarını Ölçmeye Yönelik Destek - Son Dakika
Yerel

Sporcuların Performanslarını Ölçmeye Yönelik Destek

Sporcuların Performanslarını Ölçmeye Yönelik Destek

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ), Diyarbakır'ın ve bölgenin sportif takımlarını desteklemeye yönelik çalışmalar başlatıldı.

18.02.2016 17:17

DÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) bünyesinde, BESYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Zafer Aktürk' ün de destekleri sonucu kurduğu Sporcu Performansı Ölçüm Laboratuarı sayesinde Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyeleri ve merkez laboratuar ile ortak çalışmalar yaparak sporculara yönelik performans ölçümleri yapıldı.

Bu çalışmalar neticesinde sporcuların kan ölçüm testleri ile birlikte saha performans testleri de BESYO bünyesinde görevli öğretim elemanları tarafından hastane ile koordineli olarak yapılmaya başlandı.

Bu çalışmaların ilk ayağı olarak Dicle Üniversitesi ile Diyarbekirspor profesyonel futbol takımları arasında yapılan anlaşma gereği iki kurum arasında ortak çalışmalar yapılmaya başlandı. Çalışma, BESYO' da araştırma görevlisi olan ve aynı zamanda Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile İnönü Üniversitesi BESYO' da Sporcu Performansı ve Antrenman Bilgisi Alanında Doktora öğrencisi olan Savaş Ayhan ve Üst Klasman eski hakemlerimizden Öğretim Görevlisi Nihat Mızrak tarafından yürütülmeye başlandı.

Sporcu performans ölçümlerine ilk olarak BESYO bünyesindeki takımlarda aktif sporcu olan öğrencilere yönelik yaptıklarını belirten Ayhan ve Mızrak, daha sonra bunu ilimizde yer alan spor takımlarına da destek mahiyetinde ortak çalışmalara dönüştürdüklerini söylediler.
Bu çalışmalarda amaçlarının üniversitedeki imkânların ilimizdeki spor takımlarına da destek olması yönünde olduğu çalışmalarının giderek artacağı da belirtildi. Savaş Ayhan bu çalışmaları Doktora Tez konusu olarak da yürüttüğünü söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sporcuların Performanslarını Ölçmeye Yönelik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement