SUSİAD Yönetimi, Kaymakam Perçi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

SUSİAD Yönetimi, Kaymakam Perçi'yi Ziyaret Etti

SUSİAD Yönetimi, Kaymakam Perçi\'yi Ziyaret Etti

Suşehri Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetimi, ilçe Kaymakamı Kadir Perçi'yi makamında ziyaret etti.

19.12.2013 18:08  Güncelleme: 18:20

Suşehri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SUSİAD) yönetimi, İlçe Kaymakamı Kadir Perçi'yi makamında ziyaret etti.

Dernek başkanı İlyas Koçali ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Perçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koçali ise Perçi'ye derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini belirterek, "Derneğimiz, Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerinin Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ve Sivas Ticaret Borsası temsilciliğini yapmaktadır. Bu bölgede faaliyet gösteren firmalar artık ihtiyaç duydukları bütün belgeleri derneğimizden temin edebiliyorlar. İlçemizin kalkınması için birçok proje hazırlayıp uyuyan ilçe bürokrasisini harekete geçirmiştir. Suşehri'de yaşayan her bir bireyin ilçemizde bulunması bir şans olan kaymakamımıza destek olunması çağrısını yapıyorum" diye konuştu.

Besicilere yönelik eğitim semineri

Suşehri'de besicilere yönelik eğitim semineri verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimlerinden Murat Atalay, Suşehri Halk Eğim Merkezi'nde düzenlenen seminerde, canlı hayvan nakillerinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 8. ve 9. maddelerine dayanılarak yapıldığını söyledi.

Amaçlarının, canlı omurgalı hayvanların yurt içinde nakilleri sırasında korunmalarını ve hayvan refahı kurallarına uyulmasını güvence altına almak olduğunu vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Bu yönetmelikle yapılan düzenlemelerle, hayvan nakilleri sırasında görev alan personele ve nakil araçlarına hayvan refahını artırıcı birtakım standartlar getirilmiştir. Buna bağlı olarak hayvanların nakilleri sırasında görev alan bakıcı, celep, sürücü ve nakliyecilere verilen eğitimleri sonrasında sertifika verilecektir. 2014 yılından itibaren yayınlanan yönetmelik kapsamında il müdürlüğümüz tarafından sertifika verilmeyen şahısların, onaylanmamış araçların canlı hayvan nakillerine izin verilmeyecektir. Canlı hayvan alım satımı yapıyorsa celeplik belgesi, nakillerde sürücü ve bakıcılar için yeterlilik belgesi, 8 saate kadar süren yolculuklar için Tip 1 nakliye belgesi, 8 saatten uzun süren yolculuklar için Tip 2 nakliye belgesi verilecektir. 2014 yılı itibariyle canlı hayvan nakillerinde bu belgelerin alınması şarttır."

Seminere besiciler yoğun ilgi gösterdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SUSİAD Yönetimi, Kaymakam Perçi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement