Suşehri'nde Modern Besicilik - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Modern Besicilik

Suşehri\'nde Modern Besicilik

modern besi ahırlarında yurt dışından getirdiği büyükbaş hayvanlarla besicilik yapıyor.hakkında işletme sahibi İdris Kaya'dan bilgi aldılar."Kelkit vadisinde bulunan bu bölgenin en büyük besi tesisinin ilçemizde yapılması bizleri mutlu etmiştir."

06.04.2012 16:57

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir işadamı

yaptırdığı

modern besi ahırlarında yurt dışından getirdiği büyükbaş hayvanlarla besicilik yapıyor.

İlçeye bağlı Küçükgüzel köyü yakınlarında 32 dönüm arazi üzerine yaptırılan 4 büyükbaş modern ahırlara getirilen simental cinsi büyükbaş hayvanların bulunduğu yerde incelemelerde bulunan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ve bazı birim müdürleri

işletme tesisi

hakkında işletme sahibi İdris Kaya'dan bilgi aldılar.

Tesise getirilen hayvanların bulunduğu barınaklara ayaklara galoş giyilerek ve ilaçlama yapıldıktan sonra girilen tesis içerisinde bir açıklama yapan Kaymakam Demiral,

"Kelkit vadisinde bulunan bu bölgenin en büyük besi tesisinin ilçemizde yapılması bizleri mutlu etmiştir. Tesise ilk büyükbaş hayvanlarını getirmiş bulunmaktadır. İstanbul'dan gelen, ilçemize yatırım yapan işadamımızla gurur duyuyorum. Bu bölgenin böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Yapılan bu tesis, bölgedeki besicilerimize daha kaliteli besiciliği ve bölgemizde hangi ırk hayvan yetiştirileceği yönünde önemli rol oynayacaktır. Yani Bu tesis bu bölgede, Kelkit vadisi bölgesinde besicilik okulu olacaktır. Çünkü bizim besicilerimiz bu tesise gelerek besiciliğin nasıl yapıldığını göreceklerdir.Bu tesisimiz, buradaki çalışan işçiler ve buraya dışarıdan gelecek

besicilerin katkılarıyla ilçe ve ülke ekonomisine büyük destek olacaktır. Bu konuda işadamımız İdris Kaya'ya teşekkür ediyoruz. İstanbul'da bulunan diğer işadamlarımıza da örnek teşkil edeceğini ümit ediyorum. O iş adamlarımızı da bölgemize davet ediyoruz. Çünkü işadamımız İdris Kaya bu bölgede ki iş potansiyelini ispatladı. Çünkü Hükümetimiz de Tarım ve Hayvancılık sektöründe büyük katkılar sağlamaktadır. İdris Kaya'yı şu konuda tebrik etmek istiyorum. Çünkü kendi mesleği dışında besicilik sektöründe daha başarılı olacaktır. İdris beyin kendi mesleği Turizme ve İnşaatçılığa yöneliktir. Tesiste 600 büyükbaş bulunacaktır. Çok güzel bir tesis oldu. Bölgemize hayırlı olsun." dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "İlçemiz ve bölgemiz için çok önemli bir tesisi geziyoruz. Mutluluk verici. Kelkit vadisinde örnek alınması gereken bir tesis. Besicilik sektöründe büyük bir yatırımdan dolayı İdris Kaya büyüğümüzün faaliyeti takdire şayandır. Gençlerimizin örnek alması gereken bir davranıştır. Bu tesis ilçemize ve bölgemize çok büyük katkılar sağlayacaktır. Devletimizin verdiği imkanları insanlarımız yeterince değerlendirmiyor. İnşallah bu yatırım amacına ulaşacak ve bölge insanına iş ve AŞ imkanı sağlayacaktır. İlçemizin bu ve buna benzer bir çok tesise ihtiyacı vardır. Yatırımcılarımızı ve işadamlarımızı bölgemize davet ediyorum. İlçe Kaymakamlığı olarak ilçemize yapılacak bu tür yatırımcıların her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Çünkü ilçemizin geleceği Tarım ve hayvancılık sektörü ile birlikte turizme bağlıdır. Bu yapılan yatırımı da önemsiyoruz."diye konuştu.

1960 yılında yurt dışına giden ve 2002 yılında İstanbul'a yerleşen işadamı İdris Kaya, "Bülbülü kafese koymuşlar ah vatan vah vatan diye seslenmiş. Ben de şu anda memleketime gelerek böyle modern bir tesisi yapmış bulunmaktayım. Çünkü, bölgemizde bulunan tüm ilçeleri dolaştığınızda günde bir ton süt ihtiyacını karşılayacak hiçbir yer olmadığını biliyoruz. Bende bunun önünü açmak ve vatandaşın para kazanması için örnek olacak böyle bir tesis yapmış bulunmaktayız. Yani bu tesisi bizler para kazanmak için değil, bir laboratuar olarak yapmış bulunmaktayız. Çünkü bu yaştan sonra benim param olsa ne olur. Olmasa ne olur.

Bölgemiz tarım sektöründe güzel ve iddialı. Yani iki mahsul alınacak topraklarımız var. Ama bırakın iki mahsulü, bir mahsul dahi alınmıyor.

Bu tesis sayesinde bölgede sütçülüğü yaygınlaştırdığımızda, benim tek kazancım o olur. Yani halkımızı bilinçlendirerek sütçülük sektörünü canlandırdığımızda o zaman ben para kazanmış olurum. 32 Dönüm alana kurulan besi ve süt çiftliğinde büyükbaş olarak 660 adet, genel olarak küçük danalarıyla birlikte toplam bin büyükbaş hayvan besisi yapılacak. Ayrıca burada damızlık hayvan yetiştiriciliği de yapılacaktır. Yani buradaki damızlık hayvanlarını köylere vererek bu cinsi bu bölgede yaygınlaştırmaktır. Bu besicilik mesleğini küçük yaştan beri çok seviyorum. Çocukluğumda tam olarak yapamadığım besiciliği şimdi yapıyorum. " dedi.

Tesis içerisinde hastalanan hayvanlara bakılmak üzere küçük bir hastane de yapıldığı belirtildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Modern Besicilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement