Taşköprü Tarım ve Hayvancılık Derneği'nin Projesi Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Taşköprü Tarım ve Hayvancılık Derneği'nin Projesi Start Aldı

Taşköprü Tarım ve Hayvancılık Derneği\'nin Projesi Start Aldı

Taşköprü Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık, Tarihi ve Kültürel Değerleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği'nin ortak olduğu toplam bütçesi 250 Euro olan "Kırsal Alanda Tarımın Gelişmesi İçin Tarım Danışmanlarının Yeterliliklerinin Artırılması" konulu...

07.03.2013 15:07

Taşköprü Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık, Tarihi ve Kültürel Değerleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği'nin ortak olduğu toplam bütçesi 250 Euro olan "Kırsal Alanda Tarımın Gelişmesi İçin Tarım Danışmanlarının Yeterliliklerinin Artırılması" konulu projenin başlangıç toplantısı Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri ve Prof. Dr. Kenan Kara, Fakülte dekanları, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile birlikte Taşköprü Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık, Tarihi ve Kültürel Değerleri Yaşatma ve Geliştirme Derneği Proje Koordinatörü Rıdvan Genç ve Veteriner Hekim Kazım Duman katıldı.

GOP Devlet Konservatarı öğretim görevlilerinin müzik dinletisinin ardından, Kırsal Alanda Tarımın Gelişmesi İçin Tarım Danışmanlarının Yeterliliklerinin Artırılması Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Sayılı'nın proje hakkında bilgi vermesinin ardından, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkezi Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Velioğlu, Uluslar arası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürü Ali Gül ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin birer konuşma yaptılar. Konuşmalarının ardından Üniversite Sosyal Tesislerinde Kırsal Alanda Tarımın Gelişmesi İçin Tarım Danışmanlarının Yeterliliklerinin Artırılması konusunda sunumlar yapıldı.

Daha sonra ise Yunanistan, ve İspanya'dan da bulunan proje ortaklarınının da katılımıyla 2 gün süren yoğun bir gündem toplantısı yapıldı. Konuyla ilgili konuşan Duman, bu projenin amacının tarımla uğraşan çiftçilerin sorunları ile ilgilenecek ve onlara yenilikçi projeler üretebilecek yeterli danışmanların yetiştirilmesi için bilimsel bir verinin ortaya çıkacağını ve ülkemizde bu konuda uygulan ilk proje olmasının ise ayrıca önem arz ettiğini belirtti.

Projenin 2. toplantısı Temmuz ayında İspanya'da gerçekleşecek ve proje toplamda 24 ay sürecek. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşköprü Tarım ve Hayvancılık Derneği'nin Projesi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement