Tekirdağ'da Sağlık Hizmetleri - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Sağlık Hizmetleri

Tekirdağ\'da Sağlık Hizmetleri

İl Sağlık Müdürü Akbulut, "Kent genelindeki acil sağlık hizmetleri istasyon sayısını yıl sonuna kadar 32'ye çıkartmayı planlıyoruz'' dedi.

05.06.2014 12:17  Güncelleme: 12:30

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, il genelindeki acil sağlık hizmetleri istasyon sayısını yıl sonuna kadar 32'ye çıkartmayı planladıklarını söyledi.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleymanpaşa İlçesindeki 50 ünite ve 5 yatak kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin büyük ölçüde tamamlandığını hastanenin temmuz ayı içinde hizmete açılacağını ifade etti.

Çerkezköy İlçesinde yeni yapılmakta olan 200 yataklı hastane binasının inşaatının yüzde 30'luk kısmının tamamlandığını aktaran Akbulut, Malkara İlçesinde 75 yataklı hastane inşaatının da devam ettiğini belirtti.

Akbulut, 4 yatırım için yaklaşık 100 milyon TL kaynak ayıran Sağlık Bakanlığı'nın Tekirdağ'a olan yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kent genelindeki acil sağlık hizmetleri istasyon sayısını arttırdıklarını aktaran Akbulut, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tekirdağ İl genelinde 16 olan acil sağlık hizmetleri istasyon sayısını 1,5 yıl içinde 24'e çıkarttık. Kent genelindeki acil sağlık hizmetleri istasyon sayısını yıl sonuna kadar 32'ye çıkartmayı planlıyoruz. Ambulans sayımız da bakanlık desteği ile 47 olmuştur. Kritik saniyeler ve dakikalar içinde halkımıza hizmet için kurulmuş olan 112 acil sağlık hizmetlerinin daha aktif ve verimli kullanılması için çalışmalara devam etmekteyiz"

Akbulut ayrıca, Malkara Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren 112 acil sağlık hizmetleri istasyonuna da tam donanımlı bir ambulans tahsis edildiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Sağlık Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement