Termik Santral İstemeyen Köylüler İsyan Etti - Son Dakika
Yerel

Termik Santral İstemeyen Köylüler İsyan Etti

Termik Santral İstemeyen Köylüler İsyan Etti

Bursa'nın Keles ilçesindeki Kozaağaç vadisine kurulması planlanan termik santrale köylüler tepki gösterdi.

15.10.2012 11:23

Bursa'nın Keles ilçesindeki Kozaağaç vadisine kurulması planlanan termik santrale köylüler tepki gösterdi.

Toplantıya Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Murat Demir, Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayhan Pala, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar ve çevredeki köylerden gelen vatandaşlar katıldı. Toplantıda, halkın kesinlikle istemediği termik santral masaya yatırıldı. DOĞADER Başkanı Murat Demir, Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı olmadığını iddia etti.

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Çınar ise, "Türkiye 2011 yılında toplam 230 milyar kw/s enerji tüketmiş. O enerjinin yüzde 50'si doğalgazla, yüzde 25'i termik santrallerle ve diğer yüzde 25'ininde baraj tipi hidroelektrik santrallerle üretilmiş. Türkiye'nin enerji politikasında izlediği yanlış süreçten dolayı buradayız" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarını ön plana çıkarttıklarını ve Türkiye'de enerji çeşitliliğinin olması gerektiğini söyleyen Çınar, termik santral kullanımının yüzde 25 sınırına ulaştığını, bu santrallerin daha fazla körüklenmemesi gerektiğini anlattı.

Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala da, Orhaneli Termik Santrali çevresinde yaşayan halkın sağlık problemlerinden bahsetti ve aynı sıkıntıların Keles'te de olacağını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Aksoy da yaptığı açıklamada, Keles'in tarumar edileceğini ileri sürdü. 65 bin 725 hektar alanı olan Keles'te 13 bin 606 hektarlık arazinin ihale kapsamına alındığını belirten Aksoy, 23 köyün bu ihaleden etkileneceğini belirtti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Termik Santral İstemeyen Köylüler İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement