Tömer 201 Öğrencisiyle Bu Yılki Türkçe Öğretimine Başladı - Son Dakika
Yerel

Tömer 201 Öğrencisiyle Bu Yılki Türkçe Öğretimine Başladı

Tömer 201 Öğrencisiyle Bu Yılki Türkçe Öğretimine Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde her yıl çeşitli ülkelerden Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek amacıyla kurulan ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), bu yıl da yeni öğrencileriyle buluştu.

13.11.2015 12:46

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde her yıl çeşitli ülkelerden Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek amacıyla kurulan ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), bu yıl da yeni öğrencileriyle buluştu.

ESOGÜ TÖMER, 2015 - 2016 öğretim yılı oryantasyon programını, ESOGÜ Kongre Merkezi'nde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bahaddin Acat, Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ve Prof. Dr. Alparslan Birdane'nin katılımlarıyla gerçekleştirdi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) Türkiye Bursları programıyla Eskişehir' lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde okumak için 75 farklı ülkeden gelen 162 öğrenci ve kendi imkanlarıyla Türkçe öğrenmek isteyen 39 öğrenciye, Eskişehir'deki öğrencilik hayatları boyunca ihtiyaçları olacak bilgiler verildi. Öğrencilere Eskişehir'de yaşam, ESOGÜ-TÖMER'de eğitim-öğretim, sağlık, ulaşım gibi konularda tanıtımlar yapıldı. Bilgilerin ardından öğrencilerin sorularını ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral cevaplandırdı. Programın sonunda öğrencilere; Muharrem ayında bulunulmasından dolayı ve bu kültürün tanımaları amacıyla aşure ikramı yapıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tömer 201 Öğrencisiyle Bu Yılki Türkçe Öğretimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement