Topakkaya'ya 12 Bin Metrekarelik Kent Meydanı - Son Dakika
Yerel

Topakkaya'ya 12 Bin Metrekarelik Kent Meydanı

Topakkaya\'ya 12 Bin Metrekarelik Kent Meydanı

Aksaray’ın Topakkaya beldesine belediye tarafından 12 bin metrekarelik bir alana kent meydanı yapılıyor.

19.03.2015 10:59

Aksaray'ın Topakkaya beldesine belediye tarafından 12 bin metrekarelik bir alana kent meydanı yapılıyor.

Aksaray'a 10 kilometre uzaklıkta olan Topakkaya beldesi, belediye tarafından yapılan yeni düzenlemeler ve projeler gelişmeye devam ediyor. 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Akbulut, yeni projeleri ile Topakkaya kasabasını adeta şirin ve modern bir beldeye dönüştürürken, şimdi de Topakkaya'ya 12 bin metrekarelik bir kent meydanı yapımına başladı.

Kent Meydanı hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, amaçlarının Topakkaya beldesi halkına en iyi hizmeti verebilmek olduğunu belirterek, "Buraya daha önce, 89 - 99 yılların arasında yapılmış belediye garajımız vardı. Tabi ki geçmiş dönem içinde yapılan doğru bir uygulamaydı. Ama şimdi etrafında okulumuz, lisemiz, camimiz, çevre düzenlemesi ve pazar alanımız var. Bu da burada görüntü kirliliği oluşturuyor. Biz şimdi burayı yıktık. Yeni bir proje yaptık. Proje kapsamında burası devası bir kent meydanı haline getireceğiz. Camimizle de bu meydanı bütünleştireceğiz. Şu anda projeler hazırlanıyor. İnşallah Haziran seçimlerinden önce burası hazır olacak. Kent Meydanı'mızın içinde hem okul öğrencilerimize yönelik, hem de cami cemaatimize yönelik sosyal aktivite alanları olacak. Burada hoşça, nezih bir mekanda vakit geçirebilecekler. Peyzaj düzenlemesi olacak, oturma grupları olacak, yeşillikler olacak. Ayrıca daha fazla amaçlarda da kullanılabilecek. Mesela siyasi bir miting alanı olarak da kullanılacak. 15 bin kişiye birden hitap edebilecek bir alan olacak" dedi.

Belediye İmar Müdürü İrfan Koç ise, düzenleyecek alanın yaklaşık 12 bin metrekarelik bir alana hitap ettiğini belirterek, "Burada peyzajlarını yapacağız, Güzel bir kent görünümü, güzel bir kent meydanını Topakkayamıza kazandıracağız" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Topakkaya'ya 12 Bin Metrekarelik Kent Meydanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement