Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkoğlu: "Çip Tedariğinde Sıkıntılar Yaşıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkoğlu: "Çip Tedariğinde Sıkıntılar Yaşıyoruz"

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu; kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınma sürecinde çip krizi yaşandığını söyledi. Türkoğlu, “Daha önceki dönemde yapılan anlaşmalar gereğince merkez konseyimiz çip tedariği ile ilgili bir firma ve bir matbaa ile anlaşıyor. Bu konuda maalesef tedarikçi firma ve matbaalar yeterli olamadılar, çok yoğun bir talep geldi. Tahmin ettiğimiz talebin daha da üstüne çıktığı için maalesef tedarik kısmında sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

22.12.2022 17:41  Güncelleme: 17:48

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu; kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınma sürecinde çip krizi yaşandığını söyledi. Türkoğlu, "Daha önceki dönemde yapılan anlaşmalar gereğince merkez konseyimiz çip tedariği ile ilgili bir firma ve bir matbaa ile anlaşıyor. Bu konuda maalesef tedarikçi firma ve matbaalar yeterli olamadılar, çok yoğun bir talep geldi. Tahmin ettiğimiz talebin daha da üstüne çıktığı için maalesef tedarik kısmında sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu bugün yaptığı açıklamada, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınma süresinin 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini ifade etti. Türkoğlu, sürenin uzatılması yönünde taleplerin olduğunu belirtti.

"SORUN ÇÖZÜLENE KADAR BU SİSTEMİN ESNETİLMESİ GEREKİYOR"

Polat Türkoğlu şunları söyledi:

"Bu sürenin uzatılması ile ilgili taleplerimiz var. Gerek merkez konseyimiz nezdinde gerek odalarımız nezdinde bu konu ile ilgili çalışmalar yapılıyor ama maalesef bakanlıkla ilgili kanun maddesi gereğince 31 Aralık 2022 son tarih olarak belirtilmiş. Bunun değişmesinin şu an olumlu olmadığı görüşü bize geldi. Takibimiz devam ediyor. Bizim hayvan sahiplerinden ricamız bu tarihlere kadar çiplendirilmesi ile ilgili çalışmaların tamamlanması gerektiği.

Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de bu kriz var. Bizim sektörümüzü de vuran kısmı burası oldu. Daha önceki dönemde yapılan anlaşmalar gereğince merkez konseyimiz çip tedariği ile ilgili bir firma ve bir matbaa ile anlaşıyor. Bu konuda maalesef tedarikçi firma ve matbaalar yeterli olamadılar, çok yoğun bir talep geldi. Bizde de aynı şekilde, tahmin ettiğimiz talebin daha da üstüne çıktığı için maalesef tedarik kısmında sıkıntılar yaşıyoruz. Bununla ilgili merkez konseyimizin girişimlerinin olduğunu öğrendik ama maalesef çözüme ulaşmadı. Hem hayvan sahiplerimiz hem veteriner hekimlerimiz bu konuda mağdur oldular. Odalarımızda bu ağırlığın altında ezilmek zorunda kaldılar. Bizim talebimiz sürenin ertelenmesi ya da cezai işlemlerin mümkün olduğunca ileri tarihlere bırakılması. En azından bu sorun çözülene kadar bu sistemin esnetilmesi istiyoruz.

"BU SADECE GEÇİCİ BİR ÖNLEM OLACAKTIR"

Son sürede çiplenemeyen hayvan sahiplerinin il, ilçe müdürlüklerine başvuru yaparak dilekçeyle bildirmeleri gerekiyor. Bu sürecinde önümüzdeki yılın başından itibaren çip tedarik edildikten sonra onların işlenmesiyle ilgili bir prosedür başlatılacakmış ama net bir şey yok ama ben çok çözüm odaklı olduğunu düşünmüyorum bu işlemin. Hayvan sahiplerimiz il, ilçe müdürlüklerine gidip dilekçe verseler dahi bu dilekçeler belli bir süre sonra işleme alınmak zorunda ama şu anda hala çip tedariği ile ilgili bir kriz olduğu için bu sadece geçici bir önlem olacaktır. Bu sorunun daha önceden öngörülüp şimdiye kadar çözülmüş olması gerektiğini düşünüyoruz."

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkoğlu: "Çip Tedariğinde Sıkıntılar Yaşıyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkoğlu: 'Çip Tedariğinde Sıkıntılar Yaşıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement