Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama mesajı - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama mesajı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan\'dan Cumhuriyet\'in 100. yılı için kutlama mesajı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Cumhuriyet'imizin 100. yılına ulaşmanın sevincini, gururunu yaşarken; inanıyoruz ki ezeli değerlerimiz, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarından devraldığımız emanetimiz her daim emin ellerde yaşatılacak, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı Türk asrı olacaktır" dedi.

28.10.2023 13:40  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Daimi sığınağımız Cumhuriyet'imizin 100. yılına ulaşmanın sevincini, gururunu yaşarken inanıyoruz ki ezeli değerlerimiz, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarından devraldığımız emanetimiz her daim emin ellerde yaşatılacak, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı Türk asrı olacaktır." ifadesini kullandı.

Geylan, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet'in, Türk milletinin yakasına taktığı olağanüstü şeref nişanesi olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in bilimin kılavuzluğunda, hukukun üstünlüğünün esas alındığı ve hakların öncelendiği bir cihan değeri olduğuna vurgu yapan Geylan, "100 yıllık cevherimiz ne fırtınalardan etkilenir ne pusulardan ne de kara propagandalardan… Çünkü hür ve müstakil yaşamak için ödediğimiz bedelleri her daim hatırda tutarak, her türlü ahval ve şerait içinde dahi vazifemizin, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmak olduğuna ant içtik." değerlendirmesinde bulundu.

Geylan, Cumhuriyet'in, zannedilenden çok daha güçlü, dirençli ve diri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu bilinçle Cumhuriyet'in gölgesi altında büyüyor, Cumhuriyet'in var ettiği özgürlüğe, çoğulcu demokrasiye, milli egemenliğe sımsıkı sarılıyoruz. Cumhuriyet değerlerini kuşanan bizler de tıpkı Büyük Atatürk gibi Cumhuriyet yandaşıyız. Şanlı mazimizin kudretinden ilham alan, kurtuluş mücadelesini mıh gibi aklında tutan, Cumhuriyet ilkelerini özümsemiş asil, erdemli Türk milleti; Cumhuriyetimize layık olmak ve ideallerimizi daha yükseğe taşımak için tökezlemeden, yorulmadan gösterilen hedeflere hiç durmadan yürümeye devam edecektir."

Cumhuriyet değerleriyle kavgalı olan hatta Cumhuriyet'i yıkmaya yönelik komplolar geliştiren, Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışan birtakım mahfillerin varlığını sürdürdüğünü belirten Geylan, şöyle devam etti:

"Aslında bu ehl-i nifakların hazımsızlık duyduğu husus Türk milletinin bölünmez bütünlüğü ve Türk devletinin ilelebet payidar olması için verilen mücadeledir. Türk ve Cumhuriyet adı geçen her şeye alerji duyan bu kesim terör örgütlerinin ve yabancı sevicilerin de desteğini alarak, farklı kurguları gerçekleştirmeye yeltenmektedir. Oysa Cumhuriyet, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin devamıdır. Tanrı Dağları'ndan, Altaylara, Afrika'dan Balkanlara kadar adeta yeryüzünün dört bir köşesine adını yazdıran Türkler, köklerine öylesine bağlıdır ki hiçbir güç, kuşatma, çökertme girişimi o kökü yerinden oynatamayacaktır."

"Cumhuriyet'in bir asra mühür vuran kazanımlarını korumamız hepimizin ortak ödevi"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da eleştiren Geylan, "Haçlı zihniyetinin, siyonist kan emicilerin acımasızca Filistin'e saldırması, kadın, çocuk, yaşlı demeden Filistinlileri katletmesi, soykırıma tabi tutması ve sözde medeni devletlerin de olan biteni sadece seyretmesi, hatta terörist İsrail devletine destek vermesi tüm insani duyguların kana bulandığını ortaya koymaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Geylan, İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde savaş ve insanlık suçu işlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kalbimiz Filistin halkı ile atarken, Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında da bu yaşananları hafızalarımıza çıkmamacasına kazımamız, ittihadı millet bilinciyle hareket etmemiz, Cumhuriyet'in bir asra mühür vuran kazanımlarını korumamız ve daha da geliştirmemiz hepimizin ortak ödevidir. Bu noktada devletimizin terörle mücadelesini şartsız, sualsiz destekliyor, Cumhuriyet'imize kasteden son terör unsuru kurutuluncaya kadar operasyonların sürdürülmesini bekliyoruz. Bu, her şeyden önce sınırlarımızın güvenliği için alınması gereken hayati bir tedbirdir."

Bölgede güçlü, etkili bir devlet istemeyen yayılmacı devletlere inat Türkiye'nin, inisiyatif alan önemli bir aktör olmaya devam edeceğini vurgulayan Geylan, "Daimi sığınağımız Cumhuriyet'imizin 100. yılına ulaşmanın sevincini, gururunu yaşarken inanıyoruz ki ezeli değerlerimiz, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarından devraldığımız emanetimiz her daim emin ellerde yaşatılacak, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı Türk asrı olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement