Türkçe Öğrenen Suriyeli Gençlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Türkçe Öğrenen Suriyeli Gençlere Sertifikaları Verildi

Türkçe Öğrenen Suriyeli Gençlere Sertifikaları Verildi

İnönü Üniversitesi Türkçe Öğrenim ve Uygulama Merkezi’nin (TÖMER) dil eğitim kursunu başarıyla bitiren Suriyeli gençlere sertifikaları verildi.

11.09.2015 18:39

İnönü Üniversitesi Türkçe Öğrenim ve Uygulama Merkezi'nin (TÖMER) dil eğitim kursunu başarıyla bitiren Suriyeli gençlere sertifikaları verildi.

Üniversite okuyan ya da üniversite okumak için kayıt yaptıran Suriyeli gençler Başbakanlık AFAD, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca uygulanan ve 6 ay önce hayata geçirilen dil eğitim programı kapsamında başarı belgelerini düzenlenen törenle aldılar.

Malatya'dan 160 öğrencinin katıldığı eğitim programında, 76 öğrenci iyi derecede Türkçe öğrenerek sertifika almaya hak kazanırken 23 öğrenci ise orta derecede Türkçe öğrenerek sertifikalarını aldı.

Ülkelerindeki savaş koşulu nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen Suriyeli genç sığınmacılar TÖMER'in dil eğitim kursları sayesinde üniversite ve yüksek lisans eğitimlerini Türk üniversitelerinde tamamlayabilecek.

Malatya Beydağı Konaklama Tesisi'nde düzenlenen törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Vali Yardımcıları, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TÖMER Müdürü İlhan Erdem, kurs öğretmenleri, Suriyeli öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende ilk olarak kürsüye kursu birincilikle bitiren Suriyeli Nada Elhasan çıktı. Suriyeli öğrenci yaptığı konuşmada, "Bizi hayalimizdeki noktaya taşıyan, üzüntümüzü ve sevincimizi Türkçe paylaşmamızı sağlayan sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bize verdiğiniz değeri hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Törende konuşan İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlhan Erdem ise yapılan çalışmanın bir ekip işi olduğunu ifade ederek "Bir aile ortamında Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkma duygusu ile bu etkinlikleri gerçekleştirdik ve onlara güzel Türkçemizi öğreterek önlerinde bir ufuk açtık" diye konuştu.

Törende son olarak sahneye çıkan Malatya Valisi Süleyman Kamçı Suriyeli öğrencilerin Türkçe öğrenmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Suriyeli misafirlerimizin daha girişimci ve daha üretken bir kişilik kazanmalarına yardımcı olmak ve onların dil becerilerini geliştirmek için TÖMER kursları düzenlendi ve kurslarımız çok verimli geçti. Ben kurslara devam eden kursiyerlimizi tebrik ediyorum ayrıca kursların burada yapılmasına destek veren kamp çalışanlarına da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkçe Öğrenen Suriyeli Gençlere Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement