Türkiye 2'ncisi Halime Zengin'e Ödül - Son Dakika
Yerel

Türkiye 2'ncisi Halime Zengin'e Ödül

Türkiye 2\'ncisi Halime Zengin\'e Ödül

Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje yarışmasının Türkiye Finalinde Düzce'yi temsil eden ve Beyköy beldesinden yarışmaya katılan Halime Zengin çekişmeli geçen yarışma sonunda Türkiye İkinciliğini kazandı.

18.06.2013 15:21

Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje yarışmasının Türkiye Finalinde Düzce'yi temsil eden ve Beyköy beldesinden yarışmaya katılan Halime Zengin çekişmeli geçen yarışma sonunda Türkiye İkinciliğini kazandı.

Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 2004 yılında Ülkemizde ilk kez düzenlenen ve bu yıl onuncusu gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" nın Türkiye Finali Balıkesir'de yapıldı.

Yarışmaya, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Lami Karahan, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Yarışmacı İllerin İl Müdürleri, Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bölge Finallerinde 1. olan Düzce, Eskişehir, Osmaniye, Sivas, Bingöl, Bitlis Antalya, Çanakkale ve Giresun illerinin katılmış olduğu yarışmada, sorulan 20 soru sonunda birincilik için yarışan Düzce ve Eskişehir 160 puan aldı. Yarışma formatı gereği bilgi yarışmasının yüzde 75'i ile proje puanın yüzde 25 alınarak sıralama yapıldı.

Oldukça heyecanlı bir o kadar da iddialı geçen yarışmada birinciliği 142 puanla Eskişehir'den Reyhan Gümüş kazandı. İkinciliği 139,5 puanla Düzce'yi temsil eden Halime Zengin, üçüncülüğü ise 132,5 puanla Osmaniye'den Hasret Lök aldı.

Yarışma'da birinci olan Eskişehir'den Reyhan Gümüş'e 10 bin TL para ödülü ve Projesini gerçekleştirmek için 50 bin TL hibe desteği ödülü, İkinci olan yarışmacı Halime Zengin'e 6 bin TL para ödülü ve projesini gerçekleştirmek için 50 bin TL hibe desteği ödülü, üçüncü olan Osmaniye'den Hasret Lök'e 5 bin TL para ödülü ve 50 bin TL hibe desteği ödülü verildi.

Türkiye finalinde İkinci olan Halime Zengin'i kabul eden Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yarışmada üstün performans göstererek göğsümüzü kabartan ve Düzce'ye Türkiye İkinciliğini kazandıran Halime Zengin'i tebrik ederek kutladı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye 2'ncisi Halime Zengin'e Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement