Türkiye'nin En Şanslı Emeklileri İzmit'te Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En Şanslı Emeklileri İzmit'te Yaşıyor

Türkiye\'nin En Şanslı Emeklileri İzmit\'te Yaşıyor

İzmit Belediyesi, yaşlılara yönelik olarak Konak Hastanesi işbirliği ile önemli bir etkinliğe daha imza attı.

03.10.2013 10:39  Güncelleme: 10:45

Emekli ve yaşlılara yönelik olarak düzenlediği çeşitli etkinliklerle adından sıkça bahsettiren İzmit Belediyesi, yaşlılara yönelik olarak Konak Hastanesi işbirliği ile önemli bir etkinliğe daha imza attı. Belsa Plaza'da düzenlenen etkinlikte Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Tutar tarafından "İleri Yaş Göz Hastalıkları" konulu bir seminer verildi.

Seminerde yaşlanmayla birlikte işitme, görme, tat ve koku alma duyularında da belirgin azalma görüldüğü, yaşlılarda hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, kanser, diyabet, kemik ve eklem hastalıkları, mental hastalıklar, böbrek hastalıkları, solunum ve sindirim sistemi ve göz ile ilgili rahatsızlıklara sıkça rastlanıldığına dikkat çekildi.

Yaşlılara yönelik yaptığı etkinliklerle taktir toplayan İzmit Belediyesi yetkililerince seminer sonunda yapılan açıklamada, "Yıl boyunca 65 yaş üstü vatandaşların sağlıklı yaşlanmalarına olanak sağlamak amacı ile Yuvam Akarca, Kertil Tekke, Yahya Kaptan, Plajyolu, Terzibayırı, Cedit, Gündoğdu, Tüysüzler, Mehmet Ali Paşa, Yenimahalle, Kadıköy, Tavşantepe ve Tepeköy bölgelerinde bulunan emekli evlerimiz emeklilerin emrinde bulunmaktadır. Emeklilerimiz buralarda doğum günlerini kutlamakta, ücretsiz çay-kahve ve masaj koltuğu imkanı sağlanmakta, sanat müziği ve halk müziği korosu çalışmaları yaparak sosyal aktiviteler içinde bulunmakta, geziler organize edilmekte ve ihtiyaç doğrultusunda çeşitli seminerler verilmektedir. Türkiye'nin en şanslı emeklilerinin İzmit'te yaşıyor. Çocuk dostu olan İzmit Belediyesi aynı zamanda yaşlı dostu bir belediyedir" denildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En Şanslı Emeklileri İzmit'te Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement