Türkiye'ye Model Olacak Proje Nazilli'den - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Model Olacak Proje Nazilli'den

Türkiye\'ye Model Olacak Proje Nazilli\'den

Nazilli Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün "Umut Dolu Yarınlara" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul görerek sözleşmesi imzalanan 195 proje arasında yer aldı.

15.07.2013 14:16

Nazilli Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün "Umut Dolu Yarınlara" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul görerek sözleşmesi imzalanan 195 proje arasında yer aldı.

Bakanlık tarafından gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, potansiyellerini kullanabilmelerine imkan sağlamayı, karar alma ve uygulama süreçleriyle sosyal hayatın her alanına faal katılımlarını arttırmayı ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projeleri desteklemek amacıyla 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı proje başvurularını kabul sonuçlandı. Açılan hibe programı kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 900 proje teklif edildi. İki aşamalı değerlendirme sonunda Nazilli'nin projesi de onaylandı.

PROJEMİZLE TÜRKİYE'YE MODEL OLACAĞIZ

Proje hakkında bilgi veren sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Cengiz Ulus, "Proje kapsamında, göçle gelen, sosyal güvencesi bulunmayan, yoksul ve yardıma muhtaç ve parçalanmış ailelere destek vereceğiz. Bu ailelere mensup 14-29 yaş aralığındaki yaklaşık 700 gencimize yönelik sosyokültürel faaliyetler, psikolojik destek çalışmaları, gezi programı, kardeş aile modeli ve toplum yararına çalışmaları kapsayan projemiz 12 ay sürecek. Bu süreçte Halk Eğitim Müdürlüğü'nden destek alacağız. Proje sonunda dezavantajlı durumda bulunan ve risk grupları içinde yer alan gençlerimiz ve ailelerinin sorunlarıyla ilgili koruyucu risk faktörlerini belirlemeyi, etkili hizmet sistemi ve uygun politikalar geliştirerek ilçemizden başlayıp ilimiz ve tüm Türkiye için model oluşturmayı hedeflemekteyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda sözleşmesi imzalanan projenin faaliyetleri başlamıştır. Bu kapsamda bağlama, gitar, keman, resim, el sanatları, masa tenisi, satranç ve tiyatro kursları düzenlenecek, psikolojik rehberlik ve destek hizmetleri sunulacaktır. Bu kurslara ve etkinliklere kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'ne müracaat edebilirler" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Model Olacak Proje Nazilli'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement