Uçar'dan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Uçar'dan Seçim Değerlendirmesi

Uçar\'dan Seçim Değerlendirmesi

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yapılan anketlerde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın en çok ilgi gören adaylar arasında olduğunu söyledi.

22.08.2013 15:24

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yapılan anketlerde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın en çok ilgi gören adaylar arasında olduğunu söyledi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yaklaşan yerel seçimler öncesinde belirlenecek olan adayların halkın ilgi gösterdiği isimler olmasına dikkat ettiklerini belirtti. Zonguldak Belediye Başkanlığı'nın AK Parti için önemli olduğunu vurgulayan Uçar, şöyle dedi:

"Başbakanımızın başkanlığında şimdi biz ayın 20 sinde Salı günü il başkanları toplantısı yaptık. Tabi daha ziyade biz adayların tespitinden önce seçim esnasındaki sandıklarımızı seçmenlerimizin daha dikkatli bir şekilde takip edilmesi konusundaki çalışmalarımızdan en önemlisi sandık bazlı çalışmalarımız üzerinde duruldu. Yani teşkilat masaya yatırıldı, çalışmalarımızın yol haritası ortaya konuldu. Muhtemelen önümüzdeki günlerde genel merkezimiz bu konuyla ilgili açıklama yapacak ve il başkanlığı ve teşkilatlara gönderecek, teşkilat mensuplarımızın istifa sürecini, istifa takvimini belirleyecek. Önümüzdeki aydan itibaren büyükşehirlerden başlamak şartıyla adaylarımız yavaş yavaş açıklanacak. Tabi bu biliyorsunuz parti disiplini içinde yapılan çalışmalar olduğu için bu ve buna benzer açıklamalar hemen yapılmıyor netleşmeden, kesinleşmeden Başbakanımızın talimatı olmadan açıklanmıyor. Bunun dışındaki açıklamaların doğru olmadığını herkesin bilmesini istiyoruz. Bizde inşallah önümüzdeki aydan itibaren bunları netleştirmiş olacağız."

Adaylık sürecinde birçok ismin geçtiğini belirten Uçar, "Zonguldak'ta başından itibaren ben şunu söylüyorum. Zonguldak merkez belediye başkanlığı bizim için çok önemli diyorum. Zonguldak belediye başkanının kimin olacağını biz halkın karar vermesini istiyoruz. Milletvekillerimizin, teşkilatımızı temayülü elbette önemlidir ama daha da önemlisi halkımızın teveccüh gösterdiği, ilgi duyduğu bir isim olsun istiyoruz. Tamamen halktan alsın gücü istiyoruz belediye başkanımızın. Bu yüzden anketler yaptırıyoruz yapılan anketlerde zaman zaman yerelde yaptığımız anketlerde teşkilatımızın ve başka çevrelerin yaptığı anketlerde ismi geçen şahısların içerisinde Kozlu belediye başkanımıza teveccüh olduğunu görüyoruz. Ama bu kesinleşmiş, sonuçlanmış net bir karar değildir. Bununla ilgili genel merkezimizin yapmış olduğu anketler bizim için çok önemlidir. Ayrıca önümüzdeki günlerde bizde teşkilatımız olarak bir anket şirketine ili ve ilçeleri kapsayacak şekilde bir anket yaptıracağız ve bu konuyla ilgili kararımızı vereceğiz. Ama şunu söyleyebilir Zonguldak halkının bir teveccühü var bizi gelen talepler istekler halkımızdan aldığımız intibada bu yönde. Belediye başkanımızı kendi düşüncesi de önemlidir. Nerede görev almak istediğidir. Biz şunu söylüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte Zonguldak'ta çok güçlü bir belediye başkanı olurda beklentileri karşılayabilir. Yavuz Erkmen'in de ismi geçiyor, Ali Uzun'un da ismi geçiyor, TSO Başkan Salih Demir'inde ismi geçiyor. Hüdaverdi kardeşimizin ismi geçiyor. İsimler geçiyor ama tabi burada halkın içinde kimin ön plana çıktığı halkın kimi istediği çok önemli bizim için o yüzden biz teşkilat olarak milletvekillerimizde dahil şu isim olsun diye her hangi bir isme angaje olmuş değiliz" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uçar'dan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement