Pazarlar'da Ceviz Fidanı ve Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Ceviz Fidanı ve Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Pazarlar\'da Ceviz Fidanı ve Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Pazarlar'da üreticiye, 2 245 Chandler çeşidi ceviz fidanı, 700 kilo fiğ tohumu, 250 kilo Korunga ve 400 kilo Hibrit Silajlık Mısır tohumu dağıtıldı.

12.03.2014 22:53  Güncelleme: 23:20

Pazarlar İlçesinde üreticiye ödeneği Kütahya İl Özel İdaresi tarafından karşılanan 2 bin 245 adet Chandler çeşidi ceviz fidanı, 700 kilo fiğ tohumu, 250 kilo Korunga ve 400 kilo Hibrit Silajlık Mısır tohumu dağıtıldı.

Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törene Kaymakam İshak Çınar, Pazarlar Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Kaynar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam İshak Çınar "İlçemizde meyveciliğin geliştirilmesi, Hayvancılığın maliyetini yükselten kaba yem ihtiyacını karşılamasına katkıda bulunmak ve yem bitkileri üretimini arttırmak amacıyla İl Özel İdaresi kaynaklarıyla temin edilen tohum ve fidanları sizlere sunuyoruz. Bereketli ve bol kazançlı ürünler elde etmeniz dileğiyle hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, "İl Özel İdaresi tarafından kaynak sağlanan "Meyve Üretimini Geliştirme" projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alımı yapılan; 60 üreticimize 150 dekar alana dikimi yapılmak üzere 2 bin 245 adet Chandler çeşidi ceviz fidanı dağıtıldı. Yine İl Özel İdaresi tarafından kaynak sağlanan "Yem Bitkisi Üretimini Geliştirme" Projeleri kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alımı yapılan; 20 üreticiye 63 dekar alana ekilmek üzere 700 kg Fiğ tohumu, 10 üreticiye 42 dekar alana ekilmek üzere 250 kg korunga tohumu ve 13 üreticiye 200 dekar alana ekilmek üzere 400 kg silajlık mısır tohumu dağıtıldı" dedi. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Ceviz Fidanı ve Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement