Ünye'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Ünye\'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Ünye Fahri Çalışanlar Derneği'nin geleneksel "Aşure Şöleni"nde yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

01.12.2012 17:27

Ünye Fahri Çalışanlar Derneği'nin geleneksel "Aşure Şöleni"nde yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Ünye Fahri Çalışanlar Derneği'nin geleneksel Aşure Şöleni'nin 10.su Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İlginin yoğun olduğu şölene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri Fahri Şahin ve Ali Özkan, İlçe Müftüsü Aydın Yığman, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Aydın Kuyumcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure şöleninde konuşan Fahri Çalışanlar Derneği Başkanı Fahrullah Yaldırak, geleneksel hale getirdikleri bu uygulamayla insanlar arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Aşurenin İslam dininde önemli yeri olduğunu belirten Başkan Fahrullah Yaldırak, "Aşure gününü yapmamızdaki gaye kültürümüzü ve geleneğimizi yaşatmaktır. Bu günün anlamına uygun olarak da enerji kaynağı aşurenin dağıtımını yapmak, bu güzel günde insanlarımıza bu güzelliği yaşatmak, birlik ve beraberlik köprüsü oluşturmak istedik" dedi.

"Kim olursa olsun insan için yapılan bütün çalışmalar önemlidir, değerlidir" diyen Başkan Yaldırak, "Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iaşe yardımı, muharrem ayında aşure dağıtımı, sünnet şöleni, kutlu doğum haftası etkinlikleri, önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibine giyecek ve eşya yardımı yapılması derneğimiz faaliyetlerinden bazılarıdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardında sıra aşure dağıtımına geldiğinde alanda uzun kuyruklar oluştu. Yoğunluk nedeniyle dağıtımı gerçekleştiren dernek çalışanları zor anlar yaşarken, yaklaşık 2 bin kişiye kaseler içinde aşure verildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement