Ünye'de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ünye\'de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ordu'nun Ünye ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91.yıl dönümünü törenlerle kutlandı.30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

30.08.2013 13:33

Ordu'nun Ünye ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümünü törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Vekili İlçe Jandarma Komuta Ahmet Koçdemir, Ünye İlçe Emniyet Müdür Ömer Akar, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Başsavcı Vekili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Usta, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Güven Murat, Muharip Gziler Derneği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Erkan Kip; "Bugün asil Tük Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi'nin 91. yıl dönümüdür. Bu zafer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu topraklar üzerinde özgürce yaşamak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize şükranlarımızı ve gazilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Jandarma Üsteğmen Erkan Kip'in konuşmasının ardından Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Dilan Kırca, günün anlam ve önemini belirten şiir okudu.

Meydanda düzenlenen tören, halk oyunları gösterisi ile son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement