Uşak Üniversitesi'nden "Anneler Günü" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi'nden "Anneler Günü" Etkinliği

Uşak Üniversitesi\'nden "Anneler Günü" Etkinliği

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi "Anneler Günü" nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

16.05.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi "Anneler Günü" nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram ve eşi Aysun Bayram, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik ile protokol üyelerinin eşleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan İmran Çelik, Anneler Günü'nün anneleri onurlandırmak için kutlanan özel bir gün olduğunu belirtti. Tüm dünyada farklı dillerde ve farklı günlerde kutlansa da aslında bütün çabanın evrensel, tek bir cümle olan "Anneciğim Seni Seviyorum" için olduğunu ifade eden Çelik, "Bu özel günde hepimizin söyleyeceği çok söz var. Anneler günü, hayatımızın ilk kahramanını, karmaşık sorularımızın ilk muhatabını, minnetle bir kez daha hatırladığımız özel bir andır. Anneler hayatın kaynağıdır. Evin, ailenin, toplumun ilk kıvılcımıdır. Elimizi tuttuğu ilk andan bırakana kadar hayatın her anında onlar vardır. Onların fedakarlığı, çabaları, sevgileri dünyayı güzelleştirir. Çünkü onlar kimi zaman bizim, kimi zamansa toplumun kahramanları. Çocuğuna duyduğu sevgiyi, vatanına duyduğu minnetle birleştirip sayısız hayır projesine karşılık beklemeden imza atan tüm annelerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların bu çabaları hepimize umut veriyor" dedi.

İmran Çelik, dünyaya annelerin gözündeki sevgi ve yüreğindeki şefkat ile bakılsa dünyanın daha yaşanılır bir yer haline geleceğine de dikkat çekerek " Bugün isimsiz kahramanlarımız yani annelerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada annelerin sevgisi ve hoşgörüsünün egemen olmasını diliyorum" dedi.

Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli ise Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak önemli ve zor görevleri olduğunu söyleyerek üniversiteden ve şehirden destek aldıklarını belirtti. Toplumda kadınların kurucu ve yapıcı görevleri olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli " Özellikle içinde bulunduğumuz hassas dönemde hoşgörü ikliminin yaratılmasına kadınların kurucu ve yapıcı özellikleriyle destek olmasını diliyorum" dedi.

Anneler Günü etkinliği Türk Halk Müziği Konseri, dans gösterisi ve şiir dinletisinin ardından

sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi'nden 'Anneler Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement