Vali Koçdemir, Çamlıca Mahallesi Sakinlerini Dinledi - Son Dakika
Yerel

Vali Koçdemir, Çamlıca Mahallesi Sakinlerini Dinledi

Vali Koçdemir, Çamlıca Mahallesi Sakinlerini Dinledi

Eskişehir Valisi Dr.Kadir Koçdemir, Çamlıca Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

18.05.2012 15:13

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Çamlıca Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Koçdemir'e Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Soner Coşkun eşlik etti.

Mahalle sakinlerinin sorun ve isteklerini belirttikleri toplantıda, ilgili daire amirleri kurumlarıyla ilgili soruları cevaplayarak, yeni çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Mahalle toplantılarının esas amacına değinen Koçdemir "Daire amirlerimizle beraber her zaman sizin yanınızda olduğumuzu, bize her zaman ulaşabileceğinizi size bildirmek istiyoruz" dedi.

Stadyumun nereye yapılacağı ile ilgili soruya cevap veren Koçdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın ilk fırsatta Eskişehir'i ziyaret edeceğini ve bu ziyarette olası arsalarda incelemelerde bulunarak kararın açıklanacağını ifade etti.

Çocukların eğitim durumunu yakından takip etmek durumunda olduklarını belirten Koçdemir "Devletimiz eğitim ile ilgili maddi imkansızlıktan birinin 'Ben okuyamadım.' demesine imkan vermeyecek derecede uygulamalar yapıyor. 30-40 sene öncesine göre şartlar çok iyileşti. Ama özellikle erkek çocuklarımızda motivasyon sıkıntısı var. Bunu hep beraber gidermek durumundayız. Bunun ilk adımı da ilgilenmek. Arkadaşıyla ilgilenmek, ne yaptığıyla ilgilenmek ve 'Bazı şeyleri biz kavruk büyüdük çocuklarımız aman boynu bükülmesin' dememek. Çocuğun eğitimle ilgili maddi bir sıkıntısı varsa bilin ki devlet buna kaynak ayırmış durumdadır" diye konuştu.

2013 yılında Eskişehir'in hem Türk Dünyası Kültür Başkentliği hem de Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliğini yaşayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılını kutlayacağını hatırlatan Koçdemir "Önümüzdeki yıl, ilk önce kendimizin Türk Dünyası ile kaynaşması, ama önce Eskişehir'de mahallelinin kendi içinde kaynaşması, bu mahallenin diğer mahallelerle kaynaşması için bir vesile aracıdır. Yine yıllardır biriken, yarım kalan projelere kaynak ayırarak 2013 yılında bitirmek istiyoruz. Sizlerin katılımı bu etkinlikleri zenginleştirecektir. Bu çerçevede desteklerinize ve bizim yaptıklarımızı takip etmenizi istiyoruz. Yanlış gördüğünüz, eksik gördüğünüz işler varsa bize bildirin. " şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda mahalle sakinleri, mahalleyi ziyaret eden heyete şükranlarını sunarak, Koçdemir'e çiçek takdim ettiler.

(HÖ)

18.05.2012 14: 53: 59

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Koçdemir, Çamlıca Mahallesi Sakinlerini Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement