Varto'da Aşure Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Varto'da Aşure Dağıtımı

Varto\'da Aşure Dağıtımı

Muharrem ayı nedeniyle Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bin kişilik aşure dağıttı.
Muş'un Varto ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Varto Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İl Müftüsü Recep...

17.11.2013 13:40

Muharrem ayı nedeniyle Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bin kişilik aşure dağıttı.

Muş'un Varto ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Varto Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İl Müftüsü Recep Uzun, Varto İlçe Müftü Vekili Mehmet Tekçe, Belediye Başkanı Gülşen Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Duymuş, ilçe kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Varto Cemevi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Pir Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dedeler Kurulu Başkanı Doğan Yılmaz, Aleviliği yaşamsal kılmaya devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, "Bilindiği üzere Alevilik asırladır baskı altında tutulmaktadırlar. Bu baskıların sonucu Alevi toplumu kendi değerlerine yabancılaşmış, kendini inkar noktasına gelmiştir, getirilmiştir. Bizim en büyük amaçlarımızdan birisi de Alevileri Alevilikle buluşturup öz kaynağına dönüşü sağlamaktır" dedi.

İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ise, "Hep beraber aşure gününde Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yas gününü beraber tuttuk. Onlarla birlikte olduk. Bu tür günler hem ilçemiz için hem ülkemiz için birlik ve beraberliğe vesile olmasına cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. En kötü yas günlerinin ülkemizde huzura, mutluluğa vesile olmasını istiyoruz. Ülkemizde iyi bir süreç yaşıyoruz. Bu programı düzenleyen Pir Sultan Abdal Derneği'ne de teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

İl Müftüsü Recep Uzun'un da bir konuşma yapmasının ardından davetlilere aşure dağıtıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Varto'da Aşure Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement